- Sett stekeovnen på 225 grader eller fyr opp grillen
- Del paprikaene og chilien i to, fjern kjerner og frø.
- Legg på brett/langpanne med skallsiden opp og ha godt med olje over.
- Lager du dette på grillen, legger du skallsiden ned.
- Sett brettet i ovnen/legg dem på grillen, og la det stå til overflaten er mørk og nesten "brent".
- Ta dem ut og legg dem i i bolle med plastfilm, eller aluminiumsfolie, over og kjøl ned. Etter en stund, kan du så flå skinnet av paprikaen og chilien.
- Del paprikaen i strimler og finhakk chilien.
- Bland alt med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og finhakket frisk bladpersille.
Serveres som en av flere tapasretter eller som tilbehør til grillmaten.
Tips: Når du griller paprikaen får den ekstra dybde i smaken og en herlig røykt karakter.
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet