Kamskjell med trøffeleggerøre og kaviar
Fremgangsmåte
Rens kamskjellene og skyll de raskt under kaldt vann. Snitt den største flaten av kamskjellet i et tynt, fint rutemønster.
Varm en stekepanne og ha i nøytral olje, legg i kamskjellene med den snittede flaten ned og stek til fin stekeskorpe.
Ha i 1 ss smør og ta pannen av varmen. Snu kamskjellene og stek videre i ca 30 sek mens du øser det smeltede smøret over skjellene. Ta ut kamskjellene slik at de ikke blir gjennomstekte, men fortsatt har en rå kjerne.
Visp egg lett sammen. Smelt smør i en panne. Tilsett egg og salt. Rør rundt med en slikkepott. Ha i trøffel (eller trøffelolje) rett før eggene blir stive.
Legg opp kamskjellene på trøffeleggerøre med en teskje kaviar og finhakket rødløk.
Servér med toast eller ferskt brød ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
Sashimi av ørret
Fremgangsmåte
Skjær ørreten/laksen i skiver på ca. 1 cm. Bland wasabipulver ut i litt vann, som anvist på pakken.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 252.50 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
84 POENG
Valentineskrei
Fremgangsmåte
- Selleripuré:
Skrell og skjær sellerien i terninger. Kok dem i smør uten at de blir brune, i 3-4 minutter. - Hell på så mye matfløte at det står halvt opp på sellerien.
- Legg på tett lokk og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutter.
- Mos sellerien og smak til med salt og pepper. Hold puréen varm
- Salsa:
Ha alle ingrediensene unntatt salt og persille i en matmølle og kjør til en jevn puré. - Ha salsaen i en kjele og gi den et oppkok og la den surre over lav varme under lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og rør inn finhakket persille like før servering.
- Skreien:
Skjær skreifiletene i to jevnstore stykker. Dryss dem med salt og drypp sitronsaft over. - Stek fisken på middels høy varme med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør i ca. 8 - 10 minutter slik at skinnet er sprøtt.
- Snu fileten og stek videre i et par minutter til den så vidt gjennomstekt.
- Det er viktig at varmen ikke er for sterk og at fisken ikke steker for lenge, da blir den tørr.
- Legg opp fisken på en seng av selleripuré og drypp den røde salsaen rundt. Server med sprø hjertetoast.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Ytrefilet av lam med syltede grønnsaker og urter
Fremgangsmåte
Lag ruter i fettsiden på lammefileten. Gni den inn med salt og pepper.
Stek den med fettsiden ned i en panne til fettet er sprøtt og brunt.
Stek videre i ovn på 180 grader i 5-6 minutter. La kjøttet hvile 6 minutter før du skjærer den i skiver.
Varm opp oliven i en kjele. Tilsett pickles og fetaost.
Tilsett melk, crème fraîche, vårløk og basilikum. Smak til med salt og pepper.
Oppskrifter med lam på grillen
Mange herlige oppskrifter med lam
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 359.80 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Sjokoladefondant med avletter, is, nøtter og bær
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
87 POENG
Kveldens Dronning
Fremgangsmåte
Del den avkjølte kakebunnen i to og fyll med ca 3/4 av sjokoladekremen. Smør resten av sjokoladekremen i et tynt lag på utsiden av kaken, for å tette porene. Bre så den hvite sjokoladeglasuren over kaken og sett den til side for at glasuren skal stivne.
Tips:
Du kan gjøre kaken ekstra rik ved å pynte med pisket krem og revet sjokolade som på bildet.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG