Ytrefilet av lam med syltede grønnsaker og urter
Foto: Mari Svenningsen

Ytrefilet av lam med syltede grønnsaker og urter

Skal du grille noe raskt er ytrefilet av lam det du skal bruke. Med syltede grønnsaker og urter blir du like raskt grillkongen.

Fremgangsmåte

Lag ruter i fettsiden på lammefileten. Gni den inn med salt og pepper.

Stek den med fettsiden ned i en panne til fettet er sprøtt og brunt.

Stek videre i ovn på 180 grader i 5-6 minutter. La kjøttet hvile 6 minutter før du skjærer den i skiver.

Varm opp oliven i en kjele. Tilsett pickles og fetaost.

Mandelpotetstappe:
Kok de skrelte mandelpotetene til de er helt myke. Sil av vannet og mos potetene.

Tilsett melk, crème fraîche, vårløk og basilikum. Smak til med salt og pepper.

Fordel kjøttet på to tallerkener. Hell over pickles straks det er varmt. Pynt med friske urter og servér mandelpotetstappen ved siden av.
 
Tips: Når du skal lage lammefilet er det alltid best å bruke fileter der fettet fremdeles er på da dette setter ekstra god smak til kjøttet.

Oppskrifter med lam på grillen

Mange herlige oppskrifter med lam

Gode tips om grilling

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her