Dagens rett
Kjærlighetens festmeny

Kjærlighetens festmeny

Gjør ekstra stas på den du elsker i dag med en eller flere av rettene fra vår spesielle Valentinesmeny.
Redaksjonen
14 Februar 2010 - 01:00

I anledning dagen har vi nedenfor samlet en rekke flotte oppskrifter som ikke bare er rene festmåltider - de tar heller ikke lang tid å lage og noen av dem har til og med et sensuelt preg.

På en dag som denne hører vin med bobler alltid med, og hvorfor ikke servere en deilig rosé som aperitiff? - se disse deilige vinene.

Vi ønsker deg og din utkårede en riktig god Valentines Day!

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Forrett:

Råmarinerte østers med bringebær og marinert pære

Råmarinerte østers med bringebær og marinert pære

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen limeskall, appelsinskall, limesaft og olje. Smak til med salt og pepper. Ta noen bringebær og knus dem i marinaden.
  2. Bland sammen pæreterninger med mynte og honning.
  3. Åpne østersen og ta dem ut. Legg dem i marinaden i 3 min.
  4. Ha litt pæreterninger i østersskallene med 1-2 østers oppi hver. Pynt med bringbær og mynte. Servér med en gang.

Kast østers som ikke lukter av friskt hav.

Her finner du flere oppskrifter med østers

Mange gode oppskrifter med skalldyr

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kamskjell med trøffeleggerøre og kaviar

Kamskjell med trøffeleggerøre og kaviar

Fremgangsmåte

Rens kamskjellene og skyll de raskt under kaldt vann. Snitt den største flaten av kamskjellet i et tynt, fint rutemønster.

Varm en stekepanne og ha i nøytral olje, legg i kamskjellene med den snittede flaten ned og stek til fin stekeskorpe.

Ha i 1 ss smør og ta pannen av varmen. Snu kamskjellene og stek videre i ca 30 sek mens du øser det smeltede smøret over skjellene. Ta ut kamskjellene slik at de ikke blir gjennomstekte, men fortsatt har en rå kjerne.

Visp egg lett sammen. Smelt smør i en panne. Tilsett egg og salt. Rør rundt med en slikkepott. Ha i trøffel (eller trøffelolje) rett før eggene blir stive.

Legg opp kamskjellene på trøffeleggerøre med en teskje kaviar og finhakket rødløk.

Servér med toast eller ferskt brød ved siden av.

Oppskrifter med skalldyr

Sendt inn av Inkognito

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Marinert sashimi

Marinert sashimi

Fremgangsmåte

  1. NB Fisken må fryses ved 18 kuldegrader i ett døgn før bruk.
  2. Bland marinaden og drypp over skivene som er lagt flatt utover på et fat.
  3. Strimle noriarkene tynt med en skarp kniv eller bruk en saks.
  4. Dryss over fiskeskivene.
  5. La stå i noen minutter før servering.

Les mer om sushi og sashimi og få gode oppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Valentineskrei

Valentineskrei

Fremgangsmåte

  1. Selleripuré:
    Skrell og skjær sellerien i terninger. Kok dem i smør uten at de blir brune, i 3-4 minutter. 
  2. Hell på så mye matfløte at det står halvt opp på sellerien.
  3. Legg på tett lokk og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutter.
  4. Mos sellerien og smak til med salt og pepper. Hold puréen varm
  5. Salsa:
    Ha alle ingrediensene unntatt salt og persille i en matmølle og kjør til en jevn puré.
  6. Ha salsaen i en kjele og gi den et oppkok og la den surre over lav varme under lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og rør inn finhakket persille like før servering.
  7. Skreien:
    Skjær skreifiletene i to jevnstore stykker. Dryss dem med salt og drypp sitronsaft over.
  8. Stek fisken på middels høy varme med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør i ca. 8 - 10 minutter slik at skinnet er sprøtt.
  9. Snu fileten og stek videre i et par minutter til den så vidt gjennomstekt.
  10. Det er viktig at varmen ikke er for sterk og at fisken ikke steker for lenge, da blir den tørr.
  11. Legg opp fisken på en seng av selleripuré og drypp den røde salsaen rundt. Server med sprø hjertetoast.

Her finner du 60 oppskrifter med skrei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ytrefilet av lam med syltede grønnsaker og urter

Ytrefilet av lam med syltede grønnsaker og urter

Fremgangsmåte

Lag ruter i fettsiden på lammefileten. Gni den inn med salt og pepper.

Stek den med fettsiden ned i en panne til fettet er sprøtt og brunt.

Stek videre i ovn på 180 grader i 5-6 minutter. La kjøttet hvile 6 minutter før du skjærer den i skiver.

Varm opp oliven i en kjele. Tilsett pickles og fetaost.

Mandelpotetstappe:
Kok de skrelte mandelpotetene til de er helt myke. Sil av vannet og mos potetene.

Tilsett melk, crème fraîche, vårløk og basilikum. Smak til med salt og pepper.

Fordel kjøttet på to tallerkener. Hell over pickles straks det er varmt. Pynt med friske urter og servér mandelpotetstappen ved siden av.
 
Tips: Når du skal lage lammefilet er det alltid best å bruke fileter der fettet fremdeles er på da dette setter ekstra god smak til kjøttet.

Oppskrifter med lam på grillen

Mange herlige oppskrifter med lam

Gode tips om grilling

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sjokoladedrøm - sjokoladefondant

Sjokoladedrøm - sjokoladefondant

Fremgangsmåte

  1. Del smør og sjokolade i grove biter, og ha det i en glassbolle.
  2. Kok opp vann i en kasserolle som glassbollen passer såvidt oppi uten å dette nedi vannet, og smelt smør og sjokolade sammen over vannbadet.
  3. Rør sammen eggeplommer, egg, sukker og mel. Tilsett sjokoladesmøret.
  4. Fyll massen i godt smurte aluminiumsformer eller muffinsformer til de er ⅔ fulle (smør formene med smør og strø dem med sukker).
  5. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 7 minutter. De skal være faste utenpå og flytende inni.

Server med hjemmelaget blåbærsorbet

Mange deilige sjokoladekaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her