Det brasilianske sukkerrørbrennevinet cachaca er ikke det du støter hyppigst på. Utenom når du ber om en caipirinha selvsagt. Ung cachaca har en litt skarp og en tanke vegetal side, som en del andre typer brennevin laget av sukkerrør, altså rom. Derfor er det sjelden at ung cachaca drikkes bar, med sukker og syrlige ingredienser som lime i en caipirinha, eller søt og sterk kaffe og fløte som i ukens drink.
Brasiliansk kaffe dominerer i butikkhyllenes blandinger, men det er ikke like vanlig å finne en ren espresso basert på brasiliansk kaffe. Både Kolonihagen som er Remas økologiske produktserie, og Solberg & Hansen (Barreiro) har en slik, mens Stockfleths klassiske espresso har Brasil-kaffe i blandingen.
Brasil-kaffe som er av typen bærtørket, bidrar med sødme og intensitet når den er espressobrent.
Perfekt til å møte cachacaens litt skarpe karakter.
Se utvalget av cachaca på polet
Har du ikke tilgang til cachaca kan du fint lage drinken med blank rom, gjerne jamaicansk som denne, eller denne fra Nicaragua.