Ukens drink

Øks og sag drink med bitter, cola og stout

Juletrehogsten avsluttes med en skikkelig skogsdrink
Foto: (Oslo Håndverksdestilleri)

Juletrehogsten avsluttes med en skikkelig skogsdrink

Den smaker av norsk natur med et kick og har deilig munnfølelse fra cola og mørkt øl.
16 Desember 2022 - 12:00

Ingrediensen som gir skogskarakteren til drinken er først og fremst Marka Bitter - en knallgod norsk utfordrer til de italienske bitterne. Denne drikken er populær i utelivet, men oppleves nok for ekstrem for de fleste, all den tid de kombinerer intense kryddertoner med en tørr smak. Jägermeister er direkte søt til  sammenlinging. 

Derfor vil nok de fleste like drikken i en drink. Denne er inspirert av den klassiske komboen Fernet og cola - som regnes som Argentinas nasjonaldrink. En drink som garantert kommer til å nytes i store mengder om Argentina vinner årets fotball-VM. 

Her til lands er vi nok mer opptatt av juleøl, juletrehogst eller -henting i disse dager. 

Derfor er denne drinken perfekt (og et mye bedre og tørrere alternativ enn all gløggen som serveres). Marka Bitter finnes dessuten i svært mange polutsalg.

Øks og sag drinkoppskrift med bitter, cola og stout

Øks og sag  drinkoppskrift med bitter, cola og stout

Fremgangsmåte

  1. Pass på at både colaen og stouten er godt avkjølt.
  2. Hell Marka i et rocksglass.
  3. Fyll så halve glasset med cola og topp med stout.

Tips:
Du kan godt bruke mørkt (og sterkt) juleøl i denne drinken. 

Marka Bitter finnes i svært mange polutsalg.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spekesild og chips bare må prøves
Dagens rett

Spekesild og chips bare må prøves

Sild og poteter var det vi som nasjon overlevde på, og det kan vi fortsatt om innpakningen blir litt annerledes.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her