- Hummersuppe:
Finhakk grønsakene og fres dei blanke i litt olje, ha i kvitlauken og timianen det siste minutet. - Ha i tomatpuréen og fres vidare i eit par minutt.
- Ha så på hummerhovuda og steik vidare i 5 minutt. Knus gjerne hummerhovuda litt slik at du får ut så mykje smak som mogleg.
- Ha på væska og kok i 5 minutt. Trekk til sida, og lat den trekke i 10 minutt. Silast og holdes varm til ho skal serverast.
- Blomkålpuré:
Kutt blomkål i like bitar. Dekk med vatn og kok møre. - Sil vatnet frå, og køyr til ein tykk puré i blendar med smør og salt.
- Servering:
Fyll eit varmt cocktailglas halvfullt med hummersuppa og legg ei skei blomkålpuré i midten. - Legg ei reinsket hummerklo eller skiver av hummerhale på toppen og server med éin gong.
Tips:
Denne retten er rik på smak og passer godt som forret for seks eller en liten hovedrett for fire.
Les meir om havets kardinal her
Flere hummer- og skalldyrretter
Her finner du mange flere deilige supper