Vermut er en klassisk type sterkvin som har mye til felles med Aperol. Men Aperol er ikke laget av vin, derimot er den laget av nøytral sprit som vannes ut med appelsin samt mye krydder og en del bitterkomponenter.
Vermut på sin side er vinbasert, smakt til med krydder og urter, også bitterurter, og deretter søtet før den modnes i fat over en viss tid.
Aperol på sin side er ikke modnet og det brukes mer sukker for skape munnfølelsen.
Generelt er vermut derfor mer kompleks enn Aperol. Av den grunn er vermut litt mer populær blant bartendere enn Aperol (i hvert fall når det kommer til såkalte tokomponentsdrinker).
I denne oppskriften er det brukt rød vermut, Cinzano Rosso, men du kan fint bruke Martini Rosso som finnes i på alle pol.
Eller du kan med fordel bruke andre røde vermuter, avhengig av hvor mye kompleksitet du ønsker.
Peliti's Vermouth di Torino Superiore er en flott rød vermut som finnes i basisutvalget. Mens La Quintinye Vermouth Royal Rouge er en ekstra fyldig rød vermut og en lekkerbisken som må bestilles.