Guide
- 1. Slik tilbereder du kveite
- 2. Syltet kveite på endive- og ruccoulasalat
- 3. Asiatiskinspirert carpaccio med kveite
- 4. Tempura av kveite
- 5. Kveite med parmaskinke, salvie og parmesankremsaus
- 6. Skinnstekt norsk kveite med hjertesalat og trøffel
- 7. Kveite i det grønne
- 8. Stekt kveite med kantarellstuing, blåbærsaus
- 9. Kveite med hasselbackpoteter og rødbetesaus
- 10. Grillet kveite med tomat- og kongekrabbelasagne
Tempura av kveite
Fremgangsmåte
- Kutt kveiten opp i skiver på ½ cm tykkelse.
- Tempurarøre:
Ha et kaldt egg i en bolle og tilsett like mye iskaldt vann. Bland så vidt sammen og tilsett mel til det blir en løs røre. Rør i litt finknuste noriblader. - Pass på å ikke piske dette for mye sammen. Hold røren kald ved å tilsette isbiter, eller sett den i kjøleskapet.
- Dypp kveite og evt. grønnsaker i tempurarøren og frityrstek ved 180 grader til den er lys gylden. Temperaturen er riktig dersom det begynner å bruse rundt skaftet på en tresleiv når du har den i oljen.
- Tempurasaus:
Ha alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. Ta ut konbuen og server varm ved siden av tempuraen. - Server gjerne marinerte grønnsaker og sushiris ved siden av tempuraen.
Tips til enkel dipsaus:
Det er ikke alltid like lett å finne ingredienser til tempurasausen. En enkel saus som passer godt er å blande sammen saft av 2 lime, saft av 1 sitron, lik mengde soyasaus, ½ ts finhakket chili, ½ ts revet ingefær, 1 ss hakket koriander.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
- 1. Slik tilbereder du kveite
- 2. Syltet kveite på endive- og ruccoulasalat
- 3. Asiatiskinspirert carpaccio med kveite
- 4. Tempura av kveite
- 5. Kveite med parmaskinke, salvie og parmesankremsaus
- 6. Skinnstekt norsk kveite med hjertesalat og trøffel
- 7. Kveite i det grønne
- 8. Stekt kveite med kantarellstuing, blåbærsaus
- 9. Kveite med hasselbackpoteter og rødbetesaus
- 10. Grillet kveite med tomat- og kongekrabbelasagne
Forsiden akkurat nå