Oppskrifter med epler
Svineribbe med hasselnøtter, chili og eple
Fremgangsmåte
Skjær av svoren og beina på ribba. Du kan også la beina sitte på og fjerne dem etter at ribba er stekt. Da er ribba så mør at de lar seg fjerne lett. Rut opp fettet med en skarp kniv.
Krydre ribba med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form. Fordel resten av ingrediensene over ribba, men pass på at ribba ikke dekkes helt med væske. Ca. ¼ av ribba skal stikke over væsken.
Sett ribba i ovnen ved 150 °C og la stå i 2–3 timer. Det er viktig at ribba står lenge så den blir ordentlig mør. Beregn god tid. Snu ribba omtrent hver halvtime. Det siste kvarteret kan du legge ribba med fettet opp og heve temperaturen til 200 °C slik at du får litt farge på fettet. Pynt med koriander ved servering.
Servering:
Svineribba smaker fantastisk godt sammen med en sprø salat og nykokt ris. Du kan også ha linser og mer grønnsaker i den ildfaste formen under steking samt servere godt brød ved siden av.
Derfor spiser halve Norge svineribbe på julaften
Flere tips til ribbe
Dette drikker du til ribbe
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
Svin korma med epler og spinat
Fremgangsmåte
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skjær ytrefilet av svin i strimler. Varm litt olje i en stekepanne og brun kjøttet i flere omganger. Sett det til side.
- Ha eple, rødløk og spinat i stekepannen og fres i 2-3 minutter.
- Ha kjøttet tilbake i stekepannen sammen med grønnsakene, og tilsett indisk korma-saus. La det småkoke i 3-4 minutter.
- Smak eventuelt til med salt og pepper.
Server den smakfulle gryten med ris.
De beste wokoppskriftene finner du her
Du kan selvsagt lage kormasausen selv. Her finner du oppskriften - også på naanbrød
Se våre andre korma-oppskrifter
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Biff med kruttsterke epler
Fremgangsmåte
Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernene. Legg eplene i en ildfast form og ha på olje, kanel og chili. Sett formen i ovnen og stek på 200 grader i 15 minutter.
Krydre biffene med salt og pepper, og stek dem på middels høy varme i litt olje til det begynner å piple på oversiden.
Snu biffene og stek videre til rosa kjøttsaft pipler frem på andre siden, biffene er da medium stekt. Ta biffene opp av pannen og la dem hvile litt før du serverer dem.
Ha bønner og finhakket hvitløk i en kasserolle. Varm opp og tilsett ruccula når det er varmt.
Server biffene med den varme bønnesalaten og epler på toppen.
Biffoppskrifter som får tennene til å løpe i vann
Tips: Husk å ta ut biffen av kjøleskapet i god tid før du steker eller griller det slik at det har romtemperatur for da får du best resultat på biffen.
For ekstra smak på biffen kan du tilsette litt smør i pannen i det du snur biffen og ha i friske urter slik som timian og et par fedd knust hvitløk. Øs så stekesmøret over biffen mens det steker.
Lyst å vite mer om biffkjøtt - les mer her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Kylling med couscous- og eplesalat
Fremgangsmåte
- Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i smør i en panne ved middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side.
- Trekk pannen til side og la filetene hvile 3-4 minutter.
- Couscous:
Kok opp buljong, smør og eventuelt litt salt. Trekk kjelen til side. Ha i couscous og litt gurkemeie og rør godt. - Jevn grynene til en glatt overflate. Legg over lokk og la grynene svelle i 5-10 minutter. Rør grynene fra hverandre.
- Salaten:
Ta ut kjernehuset på eplene og skjær dem i skiver. Del over løken og skjær hver halvdel i skiver. - Grovhakk ruccolasalaten og bland den med couscous, epler, løk og biter med fetaost.
- Fordel salaten på fire tallerkener. Legg en kyllingfilet delt i to på hver tallerken.
- Rør soltørkede tomater i rømmen og server som dressing til salaten.
Knasende sprø salater finner du her
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG