Guide
Oppskrifter med epler
Karrimajones med eple
Fremgangsmåte
Rør sammen majones og rømme. Bland inn finhakket eple og løk. Tilsett karri, sitronsaft og skall.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du eplechutney
Fremgangsmåte
- Skrell eplene, del dem i biter og ha dem i en kjele med løk, paprika, rosiner og litt vann.
- Kok opp og la det småkoke til du har en jevn masse.
- Rør i sukker, salt og eddik i, deretter krydderet.
- Ferdig kokt helles chutneyen over på helt rene glass eller krukker. Tette lokk settes på.
Passer godt sammen med en rekke kjøttretter.
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du eplechutney med cayennepepper
Fremgangsmåte
- Ta ut kjernehusene av eplene og kutt i biter (du trenger ikke ta av skallet). Bland sammen alle ingrediensene i en gryte og kok opp.
- La blandingen putre over svak varme i minimum 45 minutter. Rør om av og til.
- Cayennepepper tilsettes alt avhengig av hvor sterk du foretrekker chutneyen.
- Avkjøles før den fylles over på glass.
- Kan med fordel lages på forhånd og oppbevares på glass.
Er godt til stekt svinekjøtt, kylling og oster.
Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney
Gode tips om hva du skal bruke eplene til
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå