Oppskrifter med epler
Eple- og reketzatziki med gravet laks
Fremgangsmåte
Rens eplet og strimle det fint. Press litt sitronsaft over. Skrell rekene.
Bland yoghurt, eplestrimler og reker med presset hvitløk. Snak til med salt og pepper. La tzatzikien stå kjølig til servering.
Fordel vaskede salatblader på tallerkener eller i boller. Legg opp gravlaksskivene og ha tzatzikien over eller ved siden av laksen.
Dryss over hakket dill til slutt. Serveres med toast eller annet godt brød ved siden av.
Tips: Tzatzikien kan lages i stand i god tid før serveringen. Den er ypperlig som en smårett eller en lett forrett. Den er også god som pålegg.
Se flere fristende salatoppskrifter her
Flere gode småretter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
-
81 POENG
Stekt torsk med safransaus og eple- og fennikelsalat
Fremgangsmåte
Start med salaten. Skjær eple og fennikel i tynne strimler. Del granateple i to og klem ut kjernene, Bland alt og drypp over limesaft. Dekk til og sett salaten kjølig til den skal brukes.
Kok sjalottløk i eddik med safran til væsken har kokt nesten helt inn. Hell på fiskekraft og fløte og kok sausen til den tykner. Smak til med salt og pepper og hold den varm.
Dryss fisken med salt og la den ligge i ca. 10 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken. Del den i fire jevnstore stykker.
Varm oljen i en stor stekepanne og stek fisken i 3 minutter på begge sider.
Server fisken med sausen, salaten og kokte poteter eller godt brød.
Tips: Du kan godt bruke sei til denne retten.
Her finner du mage deilige retter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Ovnsbakt ørret med sellerirotkrem og eple
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 80 grader.
- Skjær ørretfilet i porsjonsbiter.
- Pensle et stekebrett med olivenolje og dryss med salt. Riv skall av sitron. Press også sitronsaft til å bruke i salaten.
- Legg ørretstykkene på brettet og dryss salt, pepper og sitronskall over.
- Bak ørreten i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 42 grader, det tar ca. 10 minutter.
- Sellerirotkrem: Rens og skjær sellerirot i biter. Kok bitene møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. Hell av vannet og mos sellerirot med med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
- Salat: Skjær selleri i biter og kok dem 1 minutt. Avkjøl dem etterpå. Skrell eple, ta ut kjernen og skjær i små terninger. Bland eple og selleri og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.
- Server ørret med sellerirotkrem og eple- og sellerisalat samt kokte poteter.
Denne oppskriften er ment som en forrett
Tips:
Du kan bruke en melonskje til å forme fine eplekuler.
Se andre gode forslag til middager med ørret
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG