Oppskrifter grillmat
Lammespyd fra Balkan - Cevapchichi
Fremgangsmåte
- Riv løken på rivjern, og ta med saften.
- Kjør alle ingrediensene i kjøkkenmaskin til det blir en jevn masse - eller bruk håndkraft.
- La gjerne blandingen stå i 30 minutter, slik at smakene kan blande seg med hverandre.
- Fukt hendene med vann og ta en klump av kjøttdeigen på størrelse med et egg.
- Form klumpen til en lang tynn pølse på et grillspyd. Fortsett til all kjøttdeigen er brukt.
- Grill spydene i 6-7 minutter. Snu dem ofte slik at de blir jevnt brunet.
- Du kan også steke dem i ovn på 200° C i 10 minutter. Husk å pensle med olje først.
Server med salat og brød til.
Flere retter med lammespyd du kan legge på grillen
Mange andre deilige retter med lam
Her er veldig mange grilloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Slik skal T-benstek smake
Fremgangsmåte
- Beregn ca. 200 g kjøtt per person.
- En hel T-benstek rekker til flere, spesielt hvis man har masse tilbehør.
- Gni kjøttet inn med salt og pepper en halvtime på forhånd.
- Legg kjøttstykket på grillen.
- La T-benstekene grille ca. 10 minutter på hver side, snu dem ofte.
- La hvile 15 minutter før du skjærer kjøttet opp.
Server med grillet tomat og maiskolber, bakt potet og grønn salat.
Her er veldig mange grilloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 184.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
Slik griller du lammekoteletter
Fremgangsmåte
- Pensle kotelettene med olje og dryss over salt, pepper og rosmarin.
- Grill kotelettene/lammeskivene 3-4 minutter på hver side.
Server med godt brød, tzatsiki og tomatsalat med løk, fetaost og oliven.
Mange andre deilige retter med lammekoteletter
Her er veldig mange grilloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
BBQ carpaccio
Fremgangsmåte
- Bland krydderet sammen i en bolle. Dekk indrefileten med et tynt lag krydderblanding, pakk den i plastfilm og legg den i kjøleskap over natten. Legg tallerkenene i kjøleskapet noen timer før carpaccioen skal serveres.
- Brun fileten raskt over sterk varme på grillen. Ta fileten vekk fra grillen og legg den på et skjærebrett. La fileten hvile i 15 minutter.
- Skjær indrefileten i meget tynne skiver. Dette kan være litt problematisk, men det går greit hvis du har en god og skarp kniv. Alternativet kan være å halvfryse fileten, skjær så i tynne skiver og evt deretter banke skivene flate med en kjøkkenhammer eller knivskaftet.
- Ta så tallerkenene ut av kjøleskapet og dekk hele tallerken-flaten med de tynne kjøttskivene.
- Hell på litt ekstra god virgin olivenolje. Press noen dråper sitronsaft og appelsinsaft over indrefiletskivene.
- Legg på noen skiver med høvlet parmesanost av god kvalitet eller finriv parmesanen med microplane-jern.
Lyst til å lage en annen rett med carpaccio så finner du mange her
Her er veldig mange grilloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Lammeribbe med barbequesaus
Fremgangsmåte
- Knekk ribbeina. Be evt. slakteren/butikken gjøre dette for deg. Gni ribben inn med salt og pepper.
- Pensle den inn med barbequesaus. Pakk den deretter inn i aluminiumsfolie.
- Legg den på grillen og la den "dampe" i 15-20 minutter. Snu den et par ganger.
- Ta av folien og fortsett stekingen - vekselvis på varm og mindre varm grill.
- Grilltid er ca. 45-60 minutter.
- La ribba hvile i ca. 10-15 minutter før den skjæres opp.
- Det kan være lurt å lage en form av aluminiumsfolie som du plasserer nede i grillen. Da drypper fettet ned i formen og en trenger ikke være redd for at fettet antenner og at en brenner kjøttet.
- Grillkullet/brikettene legges rundt formen. Ribba skjæres på langs med bena
På hver tallerken legges det 2 ribbein, grillede hele småpoteter og cæsarsalat
Her er veldig mange grilloppskrifter
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 3.00 l Pris: 599.90 kr Basisutvalget84 POENG
Chimichurrisaus til grillet biff
Fremgangsmåte
- Grill biffkjøttet på vanlig måte.
- La hvile mens du lager sausen og før du skjærer det i skiver.
- Chimichurrisaus:
- Bland sammen hvitløk og chili og kjør det i en foodprosessor. Tilsett oregano og persille. Bland alt sammen.
- Tilsett eddik, olivenolje og salt.
- Kjør blandingen til den er jevn.
- Brukes umiddelbart eller sett den i kjøleskapet.
- Pensles på kjøttet under steking/grilling, og kan også serveres som saus ved siden av.
Tips:
Ønsker du en lettere versjon kan du tilsette 3 ss sitronsaft og minske oljemengden til 9 ss.
Mange andre sauser finner du her
Her er veldig mange grilloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Slik skal spareribs smake
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
- Legg spareribsene i marinaden og la de godgjøre seg i minst 1 time i kjøleskapet.
- Bak dem i folie i ovnen på 200 grader eller på grillen med lokk over i 1 time.
- Ta dem ut av folien og grill spareribs i 10 minutter på hver side tilslutt.
- Serveres med grillede maiskolber, grillede tomater, bakt løk og halve poteter. Evt. grillede grønnsaker på spyd (mais, løk, paprika).
Tips: Et ekte amerikansk tilbehør er coleslaw (kålsalat) og en skikkelig bbq-saus til spareribsen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Grillet biff med bulgursalat og tomat- og aprikossaus
Fremgangsmåte
- Kald tomat- og aprikossaus:
Hakk løk og hvitløk. Ha det over i en hurtigmikser, sammen resten av ingrediensene. Kjøres til en jevn saus i hurtigmikser. Hell over i en gryte, kok opp og avkjøl før servering. - Bulgursalat:
Kok opp vannet. Hell vannet over bulguren og la det svelle i ca. 30 minutter. Finhakk rødløk, tomat og agurk og skjær vårløken i ringer. Bland grønnsakene godt sammen med bulguren. - Biffene:
Strø litt salt og pepper på biffene
Grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
Server biffene med bulgursalaten og den kalde sausen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG