Er du flink til å passe varmen, vil du oppnå mye ros fra gjestene. Enda mer oppmerksomhet får du som grillkokk hvis du er villig til å prøve noen nye spennende retter.
På den neste siden finner du grilloppskriftene som gir suksess
Vi har valgt ut et knippe velprøvde grilloppskrifter. Enda flere i Apéritifs store grillkokebok , men først noen viktige tips som sikrer deg suksess.
10 gode grillråd
1 - Finn fram gode grillvotter, matklyper, stekespader, forkle, pensel til marinade, salt og pepperkvern og brannslange.
2 - Har du kullgrill: Bruk skikkelige briketter. Kun det beste er godt nok. Drøy noen minutter med å fyre opp hvis du bruker tennvæske og sprut ikke på åpne flammer.
3 - En grill med lokk er å foretrekke. Du sparer tid og har også bedre kontroll over flammene. Det er bortimot umulig å brenne maten med en god grill med lokk. Flytt lokket til side i stedet for å løfte det rett opp. Da unngår du å dra med deg aske opp i maten.
4 - Ta kjøttet ut av kjøleskap minst 30 minutter før grilling, men ikke ha det stående på benken mer enn en time
5 - Pensle litt olje på den varme grillristen, så setter ikke maten seg fast.
6 - Husk at sukker- og tomatbaserte sauser har lett for å brenne. Pensling med slike marinader bør derfor kun skje helt mot slutten av stekingen.
7 - La alt kjøtt hvile noen minutter før de serveres. Da beholder kjøttet den gode saften.
8 - Husk de tykke kjøttstykkene krever lavere varme og lengre tid enn de tynne. Tynne biffer og hamburgere skal stekes i kort tid på begge sider, på sterk varme.
NB:
Medium stekt er tingen. Godt stekt er bare stekt, ikke godt.
9 - Ikke flytt på grillen mens den ennå er varm. Ikke la barn og hunder leke uten tilsyn mens grilling pågår.
10 - Oppbevar grillkull og grillutstyr på et tørt sted.