Her er oppskriftene på sashimi og ris
Hjemmelaget sashimi
Fremgangsmåte
Skjær fra skinnsiden av fileten og rett gjennom kjøttet. Bitene skal være 0,5 cm x 3-4 cm.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Sashimi av ørret
Fremgangsmåte
Skjær ørreten/laksen i skiver på ca. 1 cm. Bland wasabipulver ut i litt vann, som anvist på pakken.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
84 POENG
Marinert sashimi
Fremgangsmåte
- NB Fisken må fryses ved 18 kuldegrader i ett døgn før bruk.
- Bland marinaden og drypp over skivene som er lagt flatt utover på et fat.
- Strimle noriarkene tynt med en skarp kniv eller bruk en saks.
- Dryss over fiskeskivene.
- La stå i noen minutter før servering.
Les mer om sushi og sashimi og få gode oppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Zuke-Don
Fremgangsmåte
Ha kokt ris (den skal være lun) i en bolle. Legg marinert fisk oppå sammen med avocadoskiver. Dryss sesamfrø over. Drypp litt av soyasaus og wasabiblandingen over.
Det grønne alibi
Fremgangsmåte
Kok sukkerertene i 1 minutt. Skyll godt i kaldt vann. Dryss litt salt over agurkskivene og vent ti minutter. Skyll bort saltet og hell i et dørslag for å dryppe av seg. Bland agurken forsiktig med de øvrige grønnsakene. Bland dressingen og hell over. La stå i 30 minutter.
Tips:
Du kan også skjære alt i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel.
Server kokt ris ved siden av.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Japansk ris
Fremgangsmåte
- Ha risen i en bolle og vask den godt med kaldt vann helt til vannet er klart. Hell risen i et dørslag.
- Ha ris og vann i en kasserolle. La stå i minst en halvtime, helst en time.
- Kok opp, skru ned varmen til laveste trinn og la koke i 15-20 minutter til vannet er absorbert.
- Ta kjelen av platen og la risen dampe av seg i 10 minutter.