Ukens drink

Nuet Lemonade

Her får du en forsmak på vinterens after-ski

Her får du en forsmak på vinterens after-ski

Så forfriskende og leskende som denne drinken er hva skifolket kommer til å be om denne kommende sesongen.
27 November 2020 - 13:00

Ingen vet helt hvordan skisesongen, enn si afterskisesongen blir i år/neste år. Men at denne drinken kommer til å bli servert afterskibarene i Norge, er visstnok allerede sikkert.

Bak den står en forholdsvis ny norsk akevittaktør, Nuet, som har satt seg som det hårete målet å bli verdens beste akevitt. Da må Nuet-skaper Morten P. Halle konkurrere med blant annet Oslo Håndverksdestilleri (OHD) som lager akevitten på kontrakt for ham. OHD fikk nylig for sin Akevitt Blank tidenes første Master-medalje for akevitt i kåringen The Spirit Masters. 

Men også Nuet er blitt hederlig omtale til del. I konkurransen London Spirits Competition beskrives den som «den første akevitt i verden som kan erstatte gin hundre prosent».

Det ligger derfor an til at det blir enda mer norsk akevitt å finne på pallplass i de mange ulike spritkonkurransene i tiden framover. 

Nuet-akevitten er smaksmessig nærmere gin enn tradisjonell blank norsk akevitt ved at karvepreget er med dempet. Den hemmelige ingrediensen er solbær som gir akevitten en annen karakter samtidig som den er overraskende myk i munnfølelsen. 

Se våre drinkoppskrifter med akevitt

Nuet Lemonade drinkoppskrift

Nuet Lemonade drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll et glass med isbiter. Ha oppi akevitt og limonade.
  2. Klem over saften av en grapefruktskive og legg den oppi.
  3. Pynt med rosmarin og friske bær.

Tips:
Jo bedre limonade du bruker, jo bedre blir drinken. 

Slik lager du limonade selv

Råvare:
Nuet Dry Aquavit

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Nuet Dry Aquavit

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her