Frankrike er kjent som gastronomiens vugge, men det lages fantastisk mye godt drikke der også, slik som appelsinlikøren som utgjør basen for denne forfriskende drinken.
Appelsiner er en del av høytiden vi for fullt går inn i denne helgen, for allerede søndag feirer vi første søndag i advent.
I 1880 var det en driftig franskmann som fant på å blande cognac og tørket appelsinskall, og den nye likøren ble raskt populær, ikke minst gjennom det nære vennskapet til Cesare Ritz som åpnet det nå verdensberømte Hôtel Ritz i Paris kort tid etter.
Appelsinlikøren er en klar favoritt blant bartendere over hele verden, og er å finne i en rekke så vel klassiske som nyskapende, trendy drinker.
• Les mer om appelsinlikøren her
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
Vi i Apéritif ønsker deg en riktig god helg!
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.
Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her
Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.