- Skjær sei, gulrot og purre i terninger.
- Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast skjell du er usikker på. Damp blåskjellene i litt av hvitvinen til skjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Sil av kraften og sett den til side. Ta skjellmaten ut av nesten alle skjellene, men la noen være igjen i skjellene som pynt.
- Rens rekene, men la noen være igjen med skall som pynt.
- Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.
- Spe med kraften fra blåskjellene, fiskekraft og resten av hvitvinen, og kok inn til det halve.
- Ha sei, gulrot, purre, syltet gresskar og finhakket gressløk i suppen, kok opp og la trekke til seien er kokt, ca. 2 minutter.
- Ha i matfløte og smak til med eddik, sukker og ev. salt, den skal smake svakt sursøtt.
- Varm opp til kokepunktet og ha i blåskjell og reker. La stå til blåskjell og reker er varme, 1-2 minutter.
- Fordel i suppetallerkener og pynt med skjell og reker samt rester av gressløken.
- Server med godt brød ved siden av.
Tips:
Om du ikke har syltet gresskar, kan du bruke chutney - det gir mer kryddersmak - eller så kan du også droppe denne ingrediensen.
Her finner du mange oppskrifter med sei
Se mange flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev