Skreisesongen er årets høydepunkt for alle fiskeglade. Vi har verdens beste fisk og skalldyr her i Norge, og det er nå på vinteren at de er på sitt aller beste.
Den flotte faste skreifileten kommer ekstra godt til sin rett når den serveres oppå en smaksrike fiskesuppe som i denne oppskriften.
Her finner du flere oppskrifter med torsk og skrei
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Fiskesuppe med små grønnsaker og skrei
Fremgangsmåte
- Surr sjalottløk, hvitløk, fennikel og stjerneanis i litt olje til grønnsakene mykner. De skal ikke bli brune.
- Hell på hvitvin og la den koke nesten helt inn.
- Tilsett fiskekraft og fløte og la suppen koke til den tykner og mengden er redusert til ca. 1 liter.
- Smak suppen til med salt og pepper og ta opp stjerneanisen.
- Mos suppen i food-processor og sil den. Varm den og rør inn kaldt smør.
- Legg i fisketerningene og grønnsakene og la suppen trekke til alt er mørt.
- Server suppen rykende varm med nybakt brød til.
Her finner du mange flere gode supper
Har du lyst til å lage en annen rett med skreim så se her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG