Det nærmer seg jul og høysesong for kalkun. Vi tjuvstarter julefeiringen med denne feststemte hverdagsmiddagen.
Her finner du flere fristende kalkunretter
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa
Fremgangsmåte
- Tomatsalsa:
- Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca.10 sekunder.
- Ha de over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet. Del tomatene, skrap ut frøene med en teskje og skjær tomatene i små biter. Ha i oliven i ringer og bland inn chilisaus.
- Kalkun:
Skjær kalkunfilet i ca. 3 cm tykke skiver. Stek filetene i en panne på middels varme i 4 minutter på hver side. - La dem hvile i pannen på svak varme 4-5 minutter til de er akkurat gjennomstekt
- Ta ut filetene. Kok ut pannen med litt vann og hell sjyen over filetene.
- Risotto:
- Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk. Tilsett ris og krydder og spe med vin og 1 dl med buljong.
- La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Fortsett med å helle på buljong i fire omganger. All væske skal vare absorbert før neste omgang bli
- Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig. Ha i smør og parmesan til slutt.
- Tips:
I stedet for hønsebuljong kan du bruke kyllingkraft. Sjekk at kraften ikke er for salt. Vann den i så fall litt ut.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG