- Kalkunbiff:
Skjær kalkunfilet i ca. 3 cm tykke skiver. - Grill eller stek filetene i en panne i smør/olje på middels varme i 4 minutter på hver side.
- Hvis du bruker vanlig stekepanne: Hell over soyasaus/eplemost og kok opp.
- La dem hvile i pannen på svak varme et par minutter til de er akkurat så vidt gjennomstekt
- Ta ut filetene. Kok ut pannen med litt vann og hell sjyen over filetene ved servering
- Risotto:
- Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk.
- Tilsett ris og krydder og spe med vin og kyllingkraft.
- La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Fortsett med å helle på kraft i fire omganger. All væske skal vare absorbert før neste omgang bli
- Koketiden til sammen er ca. 20 minutter.
- Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig. Rør inn pesto, deretter smør og parmesan til slutt.
- Tomatsalsa:
- Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca.10 sekunder.
- Ha de over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet.
- Del tomatene, skrap ut frøene med en teskje og skjær tomatene i små biter. Ha hakket oliven og bland inn chilisaus og olivenolje, urter til slutt.
- Server kalkunbiffene på en seng av risotto med sjyen på toppen.
- Dryss over friske urter.
- Server tomatsalsaen ved siden av.