Kalkunfilet gjør at denne store fuglen med det anvendelige kjøttet kan nytes hele året. Kjøttet er veldig magert og må tilberedes med forsiktighet. Som i dette tilfellet hvor den får trekke i en smaksrik kraft til perfekt kjernetemperatur.
Dagens rett
Foto: (Matprat/Synøve Dreyer)
Med denne oppskriften blir kalkunfileten ekstra god
Hemmeligheten er å trekke den i en krydderkraft og selvsagt kjøre på med mye godt tilbehør.
Redaksjonen
20 Januar 2018 - 01:01
Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus
Fremgangsmåte
- Kalkunfileten:
- Kok opp alle ingrediensene til kraften i en kjele.
- Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kalkunfileten og legg den i kraften.
- La fileten trekke til steketermometeret viser 68 grader. Ta opp fileten og pakk den i folie. La den hvile i minst 15 minutter før du skjærer den opp.
- Tyttebærsaus:
- Bland alt utenom fløten og varm opp. Tilsett fløten og varm opp igjen. La sausen småkoke uten lokk til den tykner.
- Potet og sellerimos:
- Kok poteter og selleri møre i usaltet vann. Hell fra vannet og la dem damp fra seg litt.
- Mos poteter og selleri med en stavmikser eller en potetmoser. Tilsett smør og spe med melk til passe konsistens. Smak til med muskat, salt og kvernet pepper.
- Glaserte grønnsaker:
- Rens grønnsakene og kok dem knapt møre hver for seg i godt saltet vann. Ha dem over i isvann for å stoppe kokeprosessen - grønnsakene kan godt gjøre klare i god tid.
- Stek små kantareller i olje og smør ved servering. Ha grønnsakene i en str panne og varm dem opp igjen i smør sukker og litt sitronsaft (glasering).
- Server skiver av urtetrukket kalkunfilet på en seng av potet og sellerimos, glaserte grønnsaker, stekte kantareller og tyttebærsaus.
- Lekre oppskrifter med kalku
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå