Blinis med sort kaviar og rømme
Fremgangsmåte
Rør gjæren ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet), og tilsett melet. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og la den stå kald natten over.
La røren bli romtemperert før eggeplommer, smør, rømme og salt tilsettes. Rør godt. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.
Sett røre med skje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten.
Legg 2 - 3 blinis på hver tallerken sammen med 1 ss rømme, kaviar og dryss over finhakket rødløk.
Tips: Blinisene kan stekes ferdige noen timer før. Pakk dem godt inn i folie og varm dem forsiktig i ovn før servering.
Dersom du ønsker en mer tradisjonell måte å servere kaviar på kan du bytte ut blinisene med lettristet toast.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
Kylling med eplecouscous
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingen i strimler og snitt purren.
- Rens og hakk hvitløken.
- Brun kyllingen i smør i en stekepanne.
- Fres hvitløk og purre.
- Tilsett chilipulver.
- Ha oppi eplejuice, kyllingkraft og kylling. La det koke noen minutter.
- Tilsett grønne oliven i skiver.
- Ta pannen av varmen og rør inn yoghurten. Smak til med salt.
- Couscous:
- Kok opp eplejuice og resten vann i forhold til mengden couscous (les på pakken).
- Ha på lokk, ta kjelen av platen og la couscousen svelle ca. 6 minutter.
- Rør inn smør og finhakket chili.
- Rist mandelflakene i tørr panne, ca. 1 minutt.
- Rør mandelflak inn i couscousen.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Rør den opp slik at den blir luftig.
- Server kyllinggryte med couscous.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Slik lager du panna cotta
Fremgangsmåte
- Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
- Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
- Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
- Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
- Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
- Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Kan lages 1-2 dager før servering.
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte".
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG