Kvalværets ferskfiskball
Fremgangsmåte
- For å lage fiskemat må du bruke fisk som ikke har vært fryst.
- Fiskefarsen:
- Trim fiskefiletene fri for ben og kutt dem i store biter. Skrell løken og del den opp i grove biter som du hakker fint i en foodprosessor, ha over i en bolle.
- Ha fisken i foodprosessoren og kjør med pulsknappen til den er grovmalt. Ha i salt, krydder og den finhakkede løken og kjør sammen i ca 15 sekunder.
- Ha i potetmelet og kjør maskinen mens du sper med melken til du får en litt løs deig.
- Isterterninger:
- For å gi fiskeballene litt ekstra smak og for at de ikke skal bli tørre, har man litt fett i midten av hver ball.
- Tradisjonelt sett bruker man ister som du finner i frysedisken, men du kan også bruke kaldt smør.
- Kutt det fryste isteret i grove biter og ha det i foodprosessoren sammen med pepper og allehånde. Kjør sammen og sett tilbake i fryseren til du skal lage fiskeballen. Dette kan gjøres i god tid på forhånd.
- Ferdigstillelse:
- Form fiskefarsen til store boller på ca 10 cm i diameter, ved hjelp av en skje. Trykk en terning med ister inn i fiskeballens sentrum og legg den i en gryte med godt saltet kaldt vann.
- Når alle fiskeballene er ferdig formet koker du opp gryten og lar fiskeballene trekke i 15 - 20 minutter eller til du ser at fettet fra isteret trenger ut i kokevannet og ballene stiger til overflaten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Saltfiskball
Fremgangsmåte
Rens og skrell poteter og løk. Mal disse på kvern sammen med fisken.
Rør inn melet og spe med melken. Lag boller og la disse trekke i vann 10 -15 minutter.
Serveres med stekt bacon, kålrotstappe og kokte poteter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG