Ukens kake

Belgiske vafler med eplekrem, salt karamellsaus, banan og valnøtter

Feir vaffeldagen med dette til dessert

Feir vaffeldagen med dette til dessert

Vaffeldagen er den 25. mars, og den må feires skikkelig. Lag en vri på din vanlige vaffelkos med denne oppskriften.
24 Mars 2022 - 12:00

Vafler går alltid i en egen mage, og kan brukes til mer enn bare krem og syltetøy. Det er både folk nordpå og i tidligere Østfold enige om. I denne oppskriften har vi kombinert flere vaffeltradisjoner, søtt og salt, brunsj og dessert. Alt i en munnfull med andre ord. 

Du kan selvsagt bruke din vanlige vaffeloppskrift, men belgiske vafler har en styrke i denne sammenhengen ved at de er sprø. For ekstra sprøhet smører du vaffeljernet med smør. 

Prøv gjerne denne oppskriften på belgiske vafler

Se alt du kan lage med vafler

Se flere nyttige kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Belgiske vafler med eplekrem, salt karamellsaus, banan og valnøtter

Belgiske vafler med eplekrem, salt karamellsaus, banan og valnøtter

Fremgangsmåte

  1. Vafler:
    Smelt smøret og tilsett melk og vann. Det skal holde 37 grader. Pisk inn tørrgjæren. 
  2. Skill eggene, og ha eggeplommene i blandingen vekselvis med salt og hvetemel. Rør til jevn vaffelrøre. 
  3. Pisk eggehvitene stive i en rengjort og tørr bolle. Vend dem forsiktig inn i vaffelrøren og la hvile i ca. 20 minutter.

    Stek vaflene i vaffeljern. Har du ikke spesialjern for belgiske vafler, kan du bruke vanlig vaffeljern.
  4. Salt karamellsaus:
    Ha alle ingrediensene til karamellsausen, unntatt kremfløten, i en liten gryte. Varm opp på svak varme, og rør av og til inntil alt har løst seg opp.
    Øk varmen, og tilsett fløten når det begynner å boble. Kok i 2–3 minutter, ta gryten av varmen og tilsett flaksalt.
  5. Eplekrem:
    Pisk kremfløte stiv. Vend inn kesam og rør inn eplemosen. 
  6. Servering:
    Legg vafler med eplekrem og bananskiver mellom. Topp med bananskiver og hakkede nøtter. Drypp karamellsausen over.

Prøv gjerne denne oppskriften på belgiske vafler

Flere oppskrifter med vafler du må prøve

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene
Ukens kake
Rocky road sjokoladekake

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene

Den er ikke så barnslig som den ser ut til. Derimot saftig og mektig. Men ikke mer enn at du klarer et stykke til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene
Ukens kake
Rocky road sjokoladekake

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene

Den er ikke så barnslig som den ser ut til. Derimot saftig og mektig. Men ikke mer enn at du klarer et stykke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser
Dagens rett

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser

Enkelt, velsmakende og kjernesunt er stikkordene for dagens supre oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her