- Vafler:
Smelt smøret og tilsett melk og vann. Det skal holde 37 grader. Pisk inn tørrgjæren. - Skill eggene, og ha eggeplommene i blandingen vekselvis med salt og hvetemel. Rør til jevn vaffelrøre.
- Pisk eggehvitene stive i en rengjort og tørr bolle. Vend dem forsiktig inn i vaffelrøren og la hvile i ca. 20 minutter.
Stek vaflene i vaffeljern. Har du ikke spesialjern for belgiske vafler, kan du bruke vanlig vaffeljern. - Salt karamellsaus:
Ha alle ingrediensene til karamellsausen, unntatt kremfløten, i en liten gryte. Varm opp på svak varme, og rør av og til inntil alt har løst seg opp.
Øk varmen, og tilsett fløten når det begynner å boble. Kok i 2–3 minutter, ta gryten av varmen og tilsett flaksalt. - Eplekrem:
Pisk kremfløte stiv. Vend inn kesam og rør inn eplemosen. - Servering:
Legg vafler med eplekrem og bananskiver mellom. Topp med bananskiver og hakkede nøtter. Drypp karamellsausen over.
Prøv gjerne denne oppskriften på belgiske vafler
Flere oppskrifter med vafler du må prøve