Oppskrifter julekaker
Bestemors beste smultringer
Fremgangsmåte
- Visp egg og sukker godt. Visp rømmen. Bland alt forsiktig.
- La deigen stå til neste dag.
- Kjevle deigen ¾ cm tykk, og stikk ut smultringer.
- Stek kakene i varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 ºC. Stek ringene lysebrune i smulten.
- Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.
- Kakene er fine å fryse.
Her finner du flere oppskrifter på smultringer
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Sandkaker er julens kake
Fremgangsmåte
- Skold, tørk og mal mandlene.
- Sett ovnen på 175 grader.
- Rør smør og sukker sammen. Tilsett mel og malte mandler.
- Trykk deigen ut i sandkakeformer.
- Stekes på nederste rille i ovnen ved 175 grader i 5-10 minutter. Avkjøles på rist.
Flere oppskrifter på sandkaker finner du her
Server gjerne sandkakene med krem og bær eller syltetøy
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG
Slik baker du sirupssnipper
Fremgangsmåte
- Skåld mandlene og la dem tørke til neste dag.
- Kok opp fløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl til blandingen er lunken.
- Sikt i det tørre og elt deigen sammen. La deigen stå kjølig til neste dag.
- Sett ovnen på 175 grader.
- Kjevle deigen tynn og skjær ut snipper. Legg en halv skåldet mandel på hver kake.
- Legg kakene på smurt plate og stek dem i stekeovnen ved 175 grader i ca. 5 minutter.
- Avkjøl sirupssnippene på rist og oppbevar dem i en tett boks eller i fryseren.
- Snippene blir pene og blanke hvis de pensles med eggehvite før stekingen.
Tips: Dette er en stor deig som du gjerne kan dele i to og bake ut i to omganger.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Slik skal berlinerkranser smake
Fremgangsmåte
- Gni ut de kokte eggeplommene og bland dem med de rå.
- Tilsett sukker og visp godt. Bland vekselvis i romtemperert smør og mel til du har en smidig deig.
- Avkjøl deigen i minst 30 minutter i kjøleskap.
- Sett ovnen på 180 grader.
- Trill deigen ut til tynne pølser ca. 10 cm. lange. Form dem til kranser med endene i kryss.
- Legg kransene på bakepapir eller direkte på smurt stekeplate.
- Pensle med eggehvite, dryss på perlesukker og stek kakene på 180 grader i ca 10 minutter til de er lyst gule.
- Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i en tett boks.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Goro må du bake til jul
Fremgangsmåte
- Visp kremfløten stiv. Visp egg og sukker til eggedosis og ha i kremen.
- Smuldre smøret i de tørre ingrediensene (hold av litt hvetemel til utbaking) og bland det i eggedosis/kremblandingen.
- Sett deigen kjølig minst 2 timer.
- Kjevle deigen ut så tynt som mulig og skjær ut leiver etter størrelsen på gorojernet ditt. Stek kakene lyst gylne og sprø.
- Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller fryseboksen.
Tips: Lag mønster av gorojernet på et pappark og legg dette over den kjevlede leiven. Kjevle bare litt deig av gangen.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Krumkaker med multekrem og uten
Fremgangsmåte
- Egg og sukker vispes til eggedosis. Sikt sammen det tørre og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
- Rør inn smør og vann. Smak til med mandeldråper.
- La røren svelle i 30 minutter i kjøleskap.
- Varm krumkakejernet. Jernet smøres til den første kaken, senere smøring er unødvendig på grunn av fettinnholdet i røren.
- Kakene stekes gyldne og formes til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne eller til skålform ved å legg kakene over en skål.
Tips: Krumkakene stivner rakst og må formes mens de fortsatt er varme.
Tips: Du kan gjerne fylle krumkakene med vispet krem og bær.
Multekrem er som skapt for oppgaven
Her finner du flerre oppskrifter på krumkaker
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
Fattigmann må bakes til jul
Fremgangsmåte
- Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk fløten til krem, og rør inn i eggedosisen.
- Sikt hvetemelet inn i røren, litt etter litt. Tilsett kanel og kardemomme og smuldre i smør. Jobb forsiktig med deigen og sett den kaldt til neste dag.
- Kjevle ut tynne leiver, små porsjoner om gangen. Skjær ut snipper (som til sirupsnipper) med en bakkelsspore.
- For å få de karakteristiske fattigmennene skjærer du et snitt på langs midt i snippen og trekker forsiktig den ene enden på snippen igjennom hullet.
- Stek kakene i smult til de blir lysebrune. Avkjøles på rist.
Tips: Fattigmann egner seg ikke for fattigfolk. Hanna Winsnes brukte hele 24 egg i sin oppskrift, og Henriette Schønberg Erken syntes 30 eggeplommer samt ett rødvinsglass med konjakk var akkurat passe.
Vår oppskrift er også raus med eggene, men du velger selv om du ønsker å tilsette konjakken eller ha den i glasset.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG