- Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk fløten til krem, og rør inn i eggedosisen.
- Sikt hvetemelet inn i røren, litt etter litt. Tilsett kanel og kardemomme og smuldre i smør. Jobb forsiktig med deigen og sett den kaldt til neste dag.
- Kjevle ut tynne leiver, små porsjoner om gangen. Skjær ut snipper (som til sirupsnipper) med en bakkelsspore.
- For å få de karakteristiske fattigmennene skjærer du et snitt på langs midt i snippen og trekker forsiktig den ene enden på snippen igjennom hullet.
- Stek kakene i smult til de blir lysebrune. Avkjøles på rist.
Tips: Fattigmann egner seg ikke for fattigfolk. Hanna Winsnes brukte hele 24 egg i sin oppskrift, og Henriette Schønberg Erken syntes 30 eggeplommer samt ett rødvinsglass med konjakk var akkurat passe.
Vår oppskrift er også raus med eggene, men du velger selv om du ønsker å tilsette konjakken eller ha den i glasset.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig