Vask sitronene godt. Tørk dem og riv av det gule skallet. Pisk smør og sukker til en luftig røre. Skill eggene. Pisk eggeplommene inn i røra.
Tilsett revet sitronskall, men spar 3 ss av skallet til pynt. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha det i røra. Bland godt.
Press saften ut av sitronene. Spar 3 ss sitronsaft til glasuren og rør resten (ca 1 dl) av saften inn i røra. Pisk eggehvitene stive og vend inn i røra til slutt.
Smør en kakeform på 22 diameter. Ha gjerne bakepapir i bunnen. Hell i røra.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter. Avkjøl kaken før du tar den ut av formen.
Pynt:
Kok sitronskallet som skal brukes til pynt, i noen minutter, i 1 dl vann og 0,5 dl sukker, i en liten kjele. Da får sitronskallet ekstra god smak. Sil av og avkjøl.
Bland ingrediensene til glasuren og ha den på kaken. Pynt med sitronskallet.
Kaken er holdbar, og den er fin å fryse.
Se våre andre oppskrifter på sitronkake
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev