Dette drikker du til suppe

Gjør ekstra krus på suppemiddagen og velg et av de 39 anbefalte drikkefølgene.
Redaksjonen
13 Januar 2010 - 18:05

Suppe er generelt vanskelig å finne optimalt drikkefølge til all den tid suppen helst skal være varm og de fleste drikkene er ganske kjølige. Dessuten er konsistensen ofte tynn, og mange supper er også relativt mager kost, i den forstand at det ikke er nødvendig med verken syre, tanniner eller alkohol for å rense opp.
 
Men det er fullt mulig å finne et godt drikkefølge til suppe, spesielt siden suppe er slik et vidt fenomen, alt fra tradisjonell husmannskost til de sterkt krydrete asiatiske utgavene.
Her er derfor et utvalg drikkevarer i ulike kategorier som har det til felles at de fungerer til suppe, i en eller annen form:
 
Øl til suppe
Ølet er best til grønnsakssupper, kjøttsupper og norske fiskesupper samt også mer eksotiske typer som japansk miso.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppeol"> Se alle anbefalte øl til suppe
 
Musserende vin til suppe
De musserende vinene er utmerket til klare supper, til skalldyrsupper og til miso.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppemusserende"> Se alle anbefalte musserende viner til suppe
 
Hvitvin til suppe
Hvitvinene dekker alt fra fisk- og skalldyrsupper til mer krydrete asiatiske typer.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppehvitvin"> Se alle anbefalte hvitviner til suppe
 
Rødvin til suppe
De røde vinene passer best til tykke grønnsakssupper og kjøttsupper.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="supperodvin"> Se alle anbefalte rødviner til suppe
Hetvin til suppe
Hetvinene og de oksidative vinene er perfekte til supper med speket kjøtt, consomméer og veldig konsentrerte typer som oksehalesuppe.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppehetvin"> Se alle anbefalte hetviner til suppe
 
Brennevin til suppe
Brennevinet fungerer godt til alt fra fisk- og skalldyrsupper til kraftige tradisjonskjøttsupper.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="suppebrennevin"> Se alt anbefalt brennevin til suppe
Øl til suppe:
 
Musserende til suppe:
 
Hvitvin til suppe:
 
Rødvin til suppe:
 
Hetvin til suppe:
 
Brennevin til suppe:
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid
Dagens rett

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid

Det gjør ingenting om du beregner for mye lutefisk når restene kan bli noe så godt som denne ertesuppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her