Det er mange måter å lage sodd på, og det er sikkert mange (hel- og halvtrøndere) som vil protestere på denne oppskriften. Den er for øvrig fra Nord-Trøndelag. Så da vet du det.
Det er ikke bare trøndere som kan det med sodd
Men smaken er fortreffelig og det er takket være lammekjøttet som gir den en litt kraftigere karakter. Og en svært så passende ingrediens nå i den første påskehelga.
Flere gode gryteretter finner du her
På jakt etter flere oppskrifter med lam?
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Trøndersodd fra Nord-Trøndelag
Fremgangsmåte
Skrell gulrøttene og del dem i skiver og kok dem møre i kraften mens du lager soddbollene.
Farsen formes til boller med en teskje som dyppes i kaldt vann. Bollene trekkes 10-12 minutter i kraften.
Ha kjøttet tilbake i kraften og smak til med salt og pepper.
Server sodden rykende varm med kokte poteter og flatbrød ved siden av.
Tips: Variasjonene på sodd er mange, og noen foretrekker svinekjøtt og okse i sodden sin. Prøv gjerne noen varianter.
Det er ikke bare trøndere som kan det med sodd
Se våre andre oppskrifter på sodd
Flere herlige oppskrifter av lam finner du her
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG