- Legg fire plater med butterdeig til tining mellom bakepapir, med et kjøkkenhåndklede over.
- Skrell eplene, fjern kjernehuset og kutt de i terninger (ca 1 x 1 cm).
- Smelt smør og sukker i en stekepanne, tilsett eplene, sitronskall og sitronsaft.
- La det surre ved middels varme i ca 10 minutter under jevnlig omrøring til eplene er møre og væsken er tykk og sirupsaktig.
- Rør inn krydderet og rosinene. Avkjøles helt.
- Forvarm ovnen til 220 ºC.
- Kutt bort ca 2 mm av alle sidene på butterdeigsplatene.
- Legg langsidene på to og to butterdeigsplater sammen og trykk forsiktig kantene mot hverandre.
- Kjevle ut en av de to sammensatte platene på bakepapir med litt mel på, til et rektangel på 18 x 25 cm.
- Overfør deigplaten på bakepapiret til et stekebrett. Fordel epleblandingen over deigen, men la det stå igjen en kant på 2 cm rundt hele.
- Kjevle ut den andre delen på et bakepapir med litt mel på, til samme størrelse som den første butterdeigen.
- Lag snitt på tvers av deigen med ca 1,5 cm mellomrom. Men la en kant på ca 2 cm stå fri hele veien rundt.
- Pensle kantene på den deigen hvor epleblandingen ligger, med sammenpisket egg.
- Legg så deigen du har snittet i over epleblandingen og press kantene sammen med en gaffel.
- Skjær av overflødig deig i kantene.
- Skyv sidene av deigen litt opp med en kniv, så den hever seg under stekingen.
- Smør overflaten med lettpisket egg.
- Stekes i 20 - 25 minutter midt i ovnen til deigen er hevet og gyllen.
Tips: Server lun med vaniljeiskrem, vaniljekesam eller vaniljeyoghurt smakstilsatt med litt kanel.
Vi byr på veldig mange andre eplekaker du kan bake
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev