Carpaccio av kalv med artisjokker og olivenkrutonger
Fremgangsmåte
- Rull indrefileten av kalv inn i plast. Legg den i fryseren i ca. ½ t.
- Skjær indrefileten i tynne skiver og fordel skivene på fire tallerkener. Pensle med olivenolje og sitron-saft, dryss på salt og pepper.
- Skjær loffen i terninger og stek dem i olje sammen med finhakket hvit-løk og oliven.
- Legg en syltet artisjokk i midten av tallerkenen.
- Dryss over finhakket basilikum og parmesanost.
Mange spennende oppskrifter på carpaccio du må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Fylte cannelloni med kyllingfilet og hvit saus
Fremgangsmåte
- Fyll: Stek revet gulrot og hakket løk i en panne. Tilsett strimlet kylling.
- Tilsett hvitvin og la det koke til vinen er fordampet. Smak til med pepper og salt
- Ha i grovhakkede valnøttkjerner og stek i 1 minutt.
- Hell alt sammen over i en bolle og bland godt.
- La blandingen kjølne før du tilsetter ricottaost og revet parmesan.
- Fyll cannellonirørene med blandingen, det gjøres enklest med en kakesprøyte.
- Hvit saus: Smelt smøret i en gryte, rør inn melet og en deretter en skvett melk.
- Det er viktig å røre hele tiden så sausen ikke klumper seg. Spe forsiktig med resten av melken.
- Tilsett spinat, muskatnøtt, hvit pepper og salt, og gi det hele et oppkok.
- Smør en ovnsform, og dekk bunnen med et tynt lag hvit saus.
- Legg i de fylte cannellonirørene, og dekk over med et nytt lag hvit saus.
- Gratineres i ovnen på 180 grader i 30 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Saltimbocca av svin
Fremgangsmåte
Bank svinefiletene forsiktig flate med bredsiden av en kniv. Legg en skinkeskive og ett salvieblad på hver schnitzel, fest med tannstikker.
Stek dem på middels varme i 3 minutter på hver side. Dryss salt og pepper over filetene.Ta dem opp og hold dem varme under lokk.
Kok opp hvitvin og pisk inn 1-2 ss smør/margarin i sausen. Smak til med salt og pepper, legg schnitzlene tilbake i panna.
Se våre andre oppskrifter på saltimbocca
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Pizza fire årstider quattro stagioni - vegetarversjonen
Fremgangsmåte
- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.
- Kjevle deigen tynt ut på bakepapiret.
- Eller bruk ferdig pizzabunn.
- Bland soltørket tomat med hvitløk, oregano og olivenolje.
- Fordel utover deigen.
- Legg på mozzarellaost i terninger.
- Stek aubergineskiver i tørr panne for å få ut fuktighet.
- Fordel fyllet på pizzabunnen - på hver sin firedel.
- Strø finrevet parmesan.
- Stek ved 235° C i ca. 8-10 minutter.
- Rive over frisk basilikum ved servering.
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Drikke som passer til denne oppskriften
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 314.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Tortelloni med ricotta og spinat
Fremgangsmåte
- Stek pistasjnøttene og salvien i smør i ett minutt.
- Tilsett fløten og kok opp, la trekke noen minutter.
- Ta deretter pannen av platen.
- Kok tortellonien etter anvisning på pakken.
- Hell av vannet og bland forsiktig med sausen.
- Strø parmesan og frisk basilikum over den ferdige retten.
Her finner du mange andre deilige pastaretter
Alt du trenger å vite om pasta
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Tomat- og mozarellasalat - caprese
Fremgangsmåte
- Skjær tomat og ost i skiver. Anrett på et fat.
- Pisk sammen olje, eddik, honning, salt og pepper og hell over.
- Topp med basilikumblader og dryss evt over litt urtekrydder.
Tips: Salaten er best hvis den er romtemperert.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
-
82 POENG
Pakker med lammekjøtt, tomat og ansjos som i Italia
Fremgangsmåte
- Bløtlegg soppen og la den svelle i ca 30 minutter. Ta den opp og tørk den med kjøkkenpapir.
- Tomatene flåes (dypp i kokende vann) og hakkes.
- Finhakk ansjosen.
- Bruk et rektangulært bakepapir eller aluminiumsfolie (ca. 30x30 cm).
- Legg på en skive kjøtt. Fordel de andre ingrediensene over. Ha på litt olje, salt og pepper.
- Lukk pakkene og knyt evt med hyssing.
- Sett pakkene i en langpanne og stek de i ovnen på nederste rille ved 225 °C i ca. 35 minutter. Åpne en pakke for å se om kjøttet er ferdig stekt.
Tips:
Om du bruker rester av kjøtt som er ferdig stekt, holder det med 10 minutter for at alt skal bli gjennomvarmt.
Server med nykokt pasta og salat. Pynt med noen hele kapers.
Her kan du lese om en av disse rettene
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Tiramisu
Fremgangsmåte
Del gjerne oppskriften i to. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i to smurte former, 24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Bland inn Mascarponeost (naturell kremost), konjakk og litt revet appelsin- og sitronskall. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Kok opp 1/2 dl vann.
Ta kjelen av platen. Ta opp én og en gelatinplate og klem forsiktig ut litt vann. Rør dem ut i det varme vannet til de er helt oppløst før neste plate tilsettes. Hell gelatinblandingen i ostekremen i en tynn stråle mens du rører det raskt inn. Gelatin som røres for sakte inn rekker å danne gelatintråder.
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen uten at luften i eggehvitene røres ut. Eggehvitene gjør kremen luftig. Sett kaldt i 10 minutter.
Når desserten skal serveres legges hver porsjon på en desserttallerken og drysses med kakao og sjokolade på toppen til pynt.
Se våre andre oppskrifter på tiramisu
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.50 l Pris: 236.80 kr Bestillingsutvalg