De deiligste italienske retter og viner

For å komme i den rette stemningen foran Italias kamper under VM har vi samlet en rekke italienske oppskrifter med tilhørende vinforslag.
Redaksjonen
08 Juni 2006 - 16:54

Pasta, pizza, oster og deilge viner. Hvem av oss er vel ikke innerst inne litt forelsket i Italia? Selvsagt finner du her et knippe av herlige retter som passer fortrefflig til fotballfesten som kommer.

Carpaccio av kalv med artisjokker og olivenkrutonger

Carpaccio av kalv med artisjokker og olivenkrutonger

Fremgangsmåte

  1. Rull indrefileten av kalv inn i plast. Legg den i fryseren i ca. ½ t.
  2. Skjær indrefileten i tynne skiver og fordel skivene på fire tallerkener. Pensle med olivenolje og sitron-saft, dryss på salt og pepper.
  3. Skjær loffen i terninger og stek dem i olje sammen med finhakket hvit-løk og oliven.
  4. Legg en syltet artisjokk i midten av tallerkenen.
  5. Dryss over finhakket basilikum og parmesanost.

Mange spennende oppskrifter på carpaccio du må prøve

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fylte cannelloni med kyllingfilet og hvit saus

Fylte cannelloni med kyllingfilet og hvit saus

Fremgangsmåte

  1. Fyll: Stek revet gulrot og hakket løk i en panne. Tilsett strimlet kylling.
  2. Tilsett hvitvin og la det koke til vinen er fordampet. Smak til med pepper og salt
  3. Ha i grovhakkede valnøttkjerner og stek i 1 minutt.
  4. Hell alt sammen over i en bolle og bland godt.
  5. La blandingen kjølne før du tilsetter ricottaost og revet parmesan.
  6. Fyll cannellonirørene med blandingen, det gjøres enklest med en kakesprøyte.
  7. Hvit saus: Smelt smøret i en gryte, rør inn melet og en deretter en skvett melk.
  8. Det er viktig å røre hele tiden så sausen ikke klumper seg. Spe forsiktig med resten av melken. 
  9. Tilsett spinat, muskatnøtt, hvit pepper og salt, og gi det hele et oppkok.
  10. Smør en ovnsform, og dekk bunnen med et tynt lag hvit saus.
  11. Legg i de fylte cannellonirørene, og dekk over med et nytt lag hvit saus.
  12. Gratineres i ovnen på 180 grader i 30 minutter. 

Flere retter med cannelloni finner du her

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 414.90 kr Bestillingsutvalget
    89 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Basisutvalget
    85 POENG
  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 169.90 kr Basisutvalget
    84 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget
    83 POENG

Saltimbocca av svin

Saltimbocca av svin

Fremgangsmåte

Bank svinefiletene forsiktig flate med bredsiden av en kniv. Legg en skinkeskive og ett salvieblad på hver schnitzel, fest med tannstikker.

Stek dem på middels varme i 3 minutter på hver side. Dryss salt og pepper over filetene.Ta dem opp og hold dem varme under lokk.

Kok opp hvitvin og pisk inn 1-2 ss smør/margarin i sausen. Smak til med salt og pepper, legg schnitzlene tilbake i panna.

Se våre andre oppskrifter på saltimbocca

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pizza fire årstider quattro stagioni - vegetarversjonen

Pizza fire årstider quattro stagioni - vegetarversjonen

Fremgangsmåte

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.
  2. Kjevle deigen tynt ut på bakepapiret.
  3. Eller bruk ferdig pizzabunn. 
  4. Bland soltørket tomat med hvitløk, oregano og olivenolje.
  5. Fordel utover deigen.
  6. Legg på mozzarellaost i terninger. 
  7. Stek aubergineskiver i tørr panne for å få ut fuktighet. 
  8. Fordel fyllet på pizzabunnen - på hver sin firedel.
  9. Strø finrevet parmesan.
  10. Stek ved 235° C i ca. 8-10 minutter.
  11. Rive over frisk basilikum ved servering.

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Slik velger du vin til pizza

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tortelloni med ricotta og spinat

Tortelloni med ricotta og spinat

Fremgangsmåte

  1. Stek pistasjnøttene og salvien i smør i ett minutt.
  2. Tilsett fløten og kok opp, la trekke noen minutter.
  3. Ta deretter pannen av platen.
  4. Kok tortellonien etter anvisning på pakken.
  5. Hell av vannet og bland forsiktig med sausen.
  6. Strø parmesan og frisk basilikum over den ferdige retten.

Her finner du mange andre deilige pastaretter

Alt du trenger å vite om pasta

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tomat- og mozarellasalat - caprese

Tomat- og mozarellasalat - caprese

Fremgangsmåte

  1. Skjær tomat og ost i skiver. Anrett på et fat. 
  2. Pisk sammen olje, eddik, honning, salt og pepper og hell over.
  3. Topp med basilikumblader og dryss evt over litt urtekrydder.

Tips: Salaten er best hvis den er romtemperert.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pakker med lammekjøtt, tomat og ansjos som i Italia

Pakker med lammekjøtt, tomat og ansjos som i Italia

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg soppen og la den svelle i ca 30 minutter. Ta den opp og tørk den med kjøkkenpapir.
  2. Tomatene flåes (dypp i kokende vann) og hakkes.
  3. Finhakk ansjosen.
  4. Bruk et rektangulært bakepapir eller aluminiumsfolie (ca. 30x30 cm).
  5. Legg på en skive kjøtt. Fordel de andre ingrediensene over. Ha på litt olje, salt og pepper.
  6. Lukk pakkene og knyt evt med hyssing.
  7. Sett pakkene i en langpanne og stek de i ovnen på nederste rille ved 225 °C i ca. 35 minutter. Åpne en pakke for å se om kjøttet er ferdig stekt.

Tips:
Om du bruker rester av kjøtt som er ferdig stekt, holder det med 10 minutter for at alt skal bli gjennomvarmt. 

Server med nykokt pasta og salat. Pynt med noen hele kapers.

Her kan du lese om en av disse rettene

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tiramisu

Tiramisu

Fremgangsmåte

Del gjerne oppskriften i to. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i to smurte former, 24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter.

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Bland inn Mascarponeost (naturell kremost), konjakk og litt revet appelsin- og sitronskall. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Kok opp 1/2 dl vann.

Ta kjelen av platen. Ta opp én og en gelatinplate og klem forsiktig ut litt vann. Rør dem ut i det varme vannet til de er helt oppløst før neste plate tilsettes. Hell gelatinblandingen i ostekremen i en tynn stråle mens du rører det raskt inn. Gelatin som røres for sakte inn rekker å danne gelatintråder.

Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen uten at luften i eggehvitene røres ut. Eggehvitene gjør kremen luftig. Sett kaldt i 10 minutter.

Dynking:
Skjær sukkerbrødene i flak og legg dynk dem godt. Legg dynkede sukkerbrødflak, ostekrem og kakaodryss lagvis i én eller to former dekket med plast. Sett desserten i fryseren til den er nesten frossen.
 
Hvelv ut desserten og skjær den i riktig antall porsjoner. Sett alle porsjonene på et brett og sett det i kjøleskap frem til servering. 
 

Når desserten skal serveres legges hver porsjon på en desserttallerken og drysses med kakao og sjokolade på toppen til pynt.

Se våre andre oppskrifter på tiramisu 

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Se flere nyttige kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her