Nordens beste bartendere møttes til dyst denne uken i den første utgaven av bartenderkonkurransen til Linie Award, og det var den unge Halvor Digernes fra Fuglen bar i Oslo som gikk av med seieren med sin oppfinnsomme blanding av akevitt og hjemmejemmelaget løvetannsirup.
- Det var utolig morsomt å vinne denne konkurransen, sier Digernes til Apéritif. Ekstra morsomt er de selvfølgelig å kunne få anledning til å jobbe på min desiderte favorittbar i New York, Death & Company.
I konkurranse med toppbartendere fra Sverige, Finland og Danmark, var det nemlig Digernes som sikret seg et drømmeopphold på den renommerte New York-baren.
Juryen var mektig imponert over kvaliteten over drinkene finalistene presenterte, men Digernes trakk det lengste strået med Dandy Lion med sin gode balanse, klare note av akevitt og bruk av spennende ingredienser i en uvanlig kombinasjon.
- Idéen med løvetann begynte med at jeg kjøpte en pose med løvetannrot fra Aukrust gård, sier Digernes.
- Egentlig hadde jeg tenkt å lage en infusjon av det, men så kom jeg i diskusjon med en av våre stamgjester om hvordan nevøene til Donald alltid drakk løvetannbrus og da kom jeg opp med idéen om å lage dette til ham.
- Jeg lagde dermed en sirup på løvetannrot, hadde i soda og serverte stamgjesten min, og når tiden kom for dennne konkurransen hadde jeg et utmerket utgangspunkt for en deilig drink med akevitt.
Løvetannrotens karakter av anis og bittertoner passer perfekt sammen med fylden og sødmen i akevitten samt med den delikate munnfølelsen du får ved å i tillegg bruke eggehvite i drinken.
Nå står New York for tur for Digernes og han har allerede paner om å åpne en egen avdeling av Fuglen i både New York og Tokyo.
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.
Fremgangsmåte
Ha alt i en shaker uten is og rist det godt sammen i 10 sekunder.
Ha i isbiter (ca halvfullt) og rist hardt til drinken er iskald.
Drinken dobbeltsiles over i et nedkjølt coupette glass.
Pyntes med en løvetannblomst.
• Se flere drinker med akevitt her
Tips: Med denne drinken vant Halvor Digernes fra kaffe- og cocktailbaren Fuglen i Oslo, bartenderkonkurransen Linie Awards 2011.
Dandelion & Burdock Bitters (løvetann og tistel) finnnes nok ikke i Norge, men det er mulig å bruke en infusjon (uttrekk i sprit) av løvetannrot eller anis.
Eventuelt kan du bruke litt Angostura Bitters og mer av løvetannsirupen.
Råvare:
Sendt inn av
Halvor Digernes, Fuglen i Oslo, vinner av Linie Award bartenderkonkurranse 2011