- Fennikelpure: Rens (behold den grønne toppen) og skjær fennikel i små biter. Ha i en liten kasserolle med litt olje i bunnen, og la den mykne på svak varme.
- Etter ca 5 minutter slår du i litt fløte. Kok sammen litt og miks med stavmikser til du får en grov puré.
- Stekt fisk: Skjær fiskefileten i fire like stykker. Behold skinnet om du ønsker.
- Varm en panne med smør og olje og stek først på skinnsiden til den blir sprø, snu og stek raskt kjøttsiden til fisken begynner å flake seg.
- Stikk en tynn metallpinne og kjenn etter når fisken er ferdig. Fisken smaker mye mer hvis det er igjen en liten kjerne som ikke er helt gjennomstekt.
- Riv litt appelsinzest og strø over fisken sammen med fennikkeltoppen).
- Server nykokte poteter og rødvinsaus ved siden av - om ønsket.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig