Dampet skrei med fennikelpurè og rødvinsaus
Foto: Sarah Cameron Sørensen og Bent Raanes

Dampet skrei med fennikelpurè og rødvinsaus

Fremgangsmåte

Rens og skjær fennikel i små biter. Ha i en liten kasserolle med litt olje i bunnen, og la den mykne på svak varme.

Etter ca 5 minutter slår du i litt fløte. Kok sammen litt og miks med stavmikser til du får en jevn puré.

Skjær opp fisken i fire like stykker. Legg fisken i en liten, smurt form. Riv litt appelsinzest og strø over fisken.

Slå litt vann, kraft eller vin i bunnen. Legg over aluminiumsfolie og la fisken trekke i 5-10 minutter på 180 grader, avhengig av ovn.

Stikk en tynn kniv og kjenn etter når fisken er ferdig. Fisken smaker mye mer hvis det er igjen en liten kjerne som ikke er helt gjennomstekt.

Pensle cherrytomater med olje, salt og pepper. Bak sakte i ovn til skinnet sprekker.

Plasser varm fennikelpurè på tallerken og legg fisken oppå. Server med cherrytomater, nykokte poteter og rødvinsaus.

Du kan også servere fisken med andre gode grønnsaker, slik som spinat.

Her finner du 60 oppskrifter med skrei

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her