Dagens rett

Torskefilet med Parma-skinke og byggotto

By på en vårlig rett med skrei eller torsk
Foto: (Mats Dreyer)

By på en vårlig rett med skrei eller torsk

Skreisesongen er fortsatt på topp og dermed tilgjengelig i godt monn. Så da gjelder det å nyte mens du kan. Ved å servere den i ulike innpakninger kan du spise den oftere uten å gå lei.
30 Mars 2024 - 01:01

Årets skreifiske slo virkelig slo til utpå vinteren, siden det var mye dårlig vær på starten av året. Havet formelig koker fortsatt av denne delikatessen. Skreisesongen varer ut april, så det er nå det gjelder, og husk at dette er ikke bare er en lekkerbisken som hele verden misunner oss, men også en svært prisgunstig råvare. 

Om du må nøye deg med vakuumpakket skrei eller fryst torsk nå i påsken, er det også en råvare av veldig høy kvalitet. Som vil bidra sterkt til at denne retten blir så vårlig og vellykket som den ligger an til å bli.

Her kan du lese mer om denne sesongråvaren og finne flere oppskrifter 

Torskefilet med Parma-skinke og byggotto

Torskefilet med Parma-skinke og byggotto

Fremgangsmåte

  1. Skjær torsken i fire porsjonsstykker. Krydre fisken med litt nykvernet sort pepper.
  2. Pakk hvert stykke med en skive Prosciutto di Parma. Pensle med 2 ss rapsolje.
  3. Byggotto:
    Fres byggryn og løk i 2 ss rapsolje i en kjele i 2 minutter. 
  4. Spe med eplejuicen og kok til byggrynene er møre, i ca. 20-25 minutter.
  5. Legg torskestykkene i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt (ca. 15 minutter).
  6. Dra kjelen med byggryn av varmen og vend inn aspargesbønnene. La stå i 2-3 minutter. Rør inn smør og revet ost.
  7. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  8. Topp retten med brønnkarse eller friske urter før servering.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Prosciutto di Parma

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret
Dagens rett

Den norske klassikeren dampet kveite slår aldri feil - spesielt ikke med dette tilbehøret

De ingefærkokte gulrøttene setter en ekstra spiss på denne klassiske retten med dampet kveite, agurksalat og sandefjordsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol
+

På Poppy får du denne bestselgeren både med og uten alkohol

Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke
+
Tester
56 nye brennevin spesialpol november 2024

Fantastiske whiskyer på øverste hylle og styrke

De aller beste er ikke en gang kvotert, og samtidig gunstig priset i en internasjonal kontekst. Noen perler som ikke er whisky, finnes også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kvitnes Gård er både årets kjøkken og årets sirkulære matgründer

Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere
Dagens rett

Gratiner pastaputer fra butikken, og du kommer aldri til å spise dem på en annen måte senere

Å gratinere er en sikker suksess for en rett - det blir garantert spist opp. Også om du bruker ferdigpasta eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En sjømatgryte som denne topper det meste
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her