- Skrap fiskeskinnet godt rent for skjell. Gjør dette under rennende vann slik at ikke fiskeskjellene havner overalt.
- Skjær fisken i pene porsjonsstykker. Dryss fisken med salt og pepper og la den ligge mens sausen lages.
- Rødvinssaus:
Finhakk sjalottløken og fres den blank i 1 ss smør. Tilsett rødvinen, kok opp og la koke inn uten lokk til det bare er vel 1 ss væske igjen.
- Skjær smøret i terninger og rør inn én og én terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
- Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad.
- Fisken:
Sett over en stekepanne på middels høy varme og ha i litt olje og smør.
- Legg i fisken med skinnsiden ned og legg en tallerken eller liknende oppå de første minuttene slik at filetene ikke krøller seg. Stek fisken til skinnet er gyldent og sprøtt.
- Legg fiskestykkene på bakepapir på stekebrett med skinnsiden opp og etterstek den midt i ovnen til den er akkurat gjennomstekt (180 grader i ca. 8 min).
- Rens soppen og stek den pent brun i smør/margarin. Dryss på salt og pepper.
Server fisken med sausen, ristet sopp og kokte eller råstekte poteter.
De beste oppskriftene med torsk og skrei
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev