Dagens rett
Snart er det siste frist for årets skrei og en god grunn til å be inn til fest

Snart er det siste frist for årets skrei og en god grunn til å be inn til fest

Trå til med denne oppskriften på et ekstra godt skreimåltid med sprøstekt skinn og en farlig god saus.
16 April 2016 - 01:05

Årets skreifiske har vært eventyrlig godt. Og kvaliteten på denne langtsvømmende fisken er strålende. 

Får du ikke tak i skrei, kan du fint bruke torsk i denne feststemte og ekstra smaksrike oppskriften. Vi lover deg en matopplevelse du sent vil glemme.

De beste oppskriftene med torsk og skrei 

Stekt skrei med rødvinssaus

Stekt skrei med rødvinssaus

Fremgangsmåte

  1. Skrap fiskeskinnet godt rent for skjell. Gjør dette under rennende vann slik at ikke fiskeskjellene havner overalt.
  2. Skjær fisken i pene porsjonsstykker. Dryss fisken med salt og pepper og la den ligge mens sausen lages.
  3. Rødvinssaus:
    Finhakk sjalottløken og fres den blank i 1 ss smør. Tilsett rødvinen, kok opp og la koke inn uten lokk til det bare er vel 1 ss væske igjen.
  4. Skjær smøret i terninger og rør inn én og én terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
  5. Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad.
  6. Fisken:
    Sett over en stekepanne på middels høy varme og ha i litt olje og smør.
  7. Legg i fisken med skinnsiden ned og legg en tallerken eller liknende oppå de første minuttene slik at filetene ikke krøller seg. Stek fisken til skinnet er gyldent og sprøtt.
  8. Legg fiskestykkene på bakepapir på stekebrett med skinnsiden opp og etterstek den midt i ovnen til den er akkurat gjennomstekt (180 grader i ca. 8 min).
  9. Rens soppen og stek den pent brun i smør/margarin. Dryss på salt og pepper.

Server fisken med sausen, ristet sopp og kokte eller råstekte poteter.

De beste oppskriftene med torsk og skrei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her