Bruker du stekeovn skal den forvarmes til 180 grader.
Del fisken i 4 biter. Miks fiskestykkene med noen skiver av den ferske ingefæren og noen strimler purreløk og la det hvile mens du går i gang med marinaden.
Mariner fisken lett med en blanding av salt, hvit pepper, buljongpulver og litt hvitvin i rundt 10 minutter.
Legg fisken på et bakepapir kledd med aluminiumsfolie.
Bland deretter hvitvin, soyasaus og eddik samt resten av ingefærskivene og purren til marinade.
Fordel marinaden over fiskestykkene og pakk fisken godt inn i folien.
Nå er fisken klar for ovnen, grillen eller bålet (pass på at den ikke blir svidd).
Steker du på 180 grader tar det rundt 10 minutter, avhengig av fiskens størrelse.
Fisken skal flake seg lett når den er ferdig. Litt av marinaden skal fortsatt være igjen når fisken er spiseklar.
Topp den ferdige xian-fisken med en blanding av strimlet paprika og vårløk.
Server gjerne kokt ris ved siden av.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev