Dagens rett

Hønsesuppe med melboller

Søndagsmiddagen blir en god gammeldags hønsesuppe

Søndagsmiddagen blir en god gammeldags hønsesuppe

Det er skammelig hvor dårlig hønsekjøttet utnyttes. Denne flotte råvaren trenger bare tid og kjærlighet. Som i denne oppskriften.
Redaksjonen
09 April 2021 - 23:00

Jo flere som maser om å få høns i butikken, jo større er sannsynligheten for at høns havner i kjøle- eller frysedisken, i stedet for i destruksjonsovnene.

Aller best er det om høns i større grad blir gjort tilgjengelig i fersk form, og i stykningsdeler på samme måte som kylling. Da slipper vi å se gjennom fingrene med at denne fantastiske råvaren rett og slett havner i søpla når hønene har gjort jobben som eggleggere. 

Har du først fått tak i høne, kan du lage alt dette

Lær hvordan du koker din egen kraft her 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Hønsesuppe med melboller

Hønsesuppe med melboller

Fremgangsmåte

Rens den ferdig kokte høna for skinn og ben.

Kok opp hønsekraften og ha i krydder, hakkede grønnsaker og makaroni.

Kok suppen til grønnsakene er møre og makaronien fortsatt har litt tyggemotstand - ca 7 minutter. Husk at melbollene skal koke med de siste fem minuttene.

Lag din egen hønsekraft - les mer her

Melboller:
Smelt smøret til melbollene i en kjele, rør inn melet og spe med kokende vann. Tilsett egget etter at kjelen er tatt av varmen.

Ha i salt, kardemomme og litt sukker. Rør om. Røren skal være fast. Form små boller som slippes opp i suppa. La bollene koke i ca. 5 minutter.

Tilsett hønsekjøttet som er skåret i terninger til suppen. La det trekke noen minutter til det er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Her er det mange lekre retter med høns

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på denne luftige og friske desserten
Ukens kake

By på denne luftige og friske desserten

Fromasj er undervurdert som dessert - i hvert fall lages det ikke så ofte lenger. Det kan du gjøre noe med. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Håvard Werkland nådde nesten pallen i årets Bocuse d'Or

En fjerdeplass og prisen for beste tallerkenrett føyer Håvard Werkland og det norske teamet inn i en god norsk tradisjon med å gjøre det veldig godt i Bocuse d'Or - verdens tøffeste kokkekonkurranse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagskosen er i boks med denne asiatiskinspirerte retten
Dagens rett

Fredagskosen er i boks med denne asiatiskinspirerte retten

En rask og smakfull rett avslutter en lang arbeidsuke - gjerne med skummende følge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her