Når bugner grønnsakshyllene av norsk blomkål, og den er uten tvil milevis foran sine importerte konkurrenter. Det er bare å fortsette fråtsingen så lenge det varer, og det er faktisk noen måneder.
Her er enda flere fristende blomkålretter du kan lage
Hvis du vil at denne retten skal være helt vegetarisk eller endog vegansk, bruker du erstatning for melk, smør, ost og selvsagt bacon. Et tips er å riste hakkede nøtter i pannen slik at de får en lett brentkarakter, det er et godt alternativ til bacon.
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Blomkål med ostesaus og bacon
Fremgangsmåte
- Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann (ca ½ ss pr liter vann).
- Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk.
- Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk.
- Legg blomkålhodet på et fat. Stek baconstrimlene. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon og kruspersille.
Tips:
Du kan gjerne bytte ut baconet med 200 g reker. Eller å riste hakkede nøtter i pannen slik at de får en lett brentkarakter, det er et godt alternativ til bacon.
Les om blomkål og se herlige retter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG