Del steinbitfiletene i fire jevnstore stykker og pakk dem i skinke.
Brun dem over middels høy varme i ca 1 minutt på hver side i olje og smør. Etterstek fisken midt i ovnen på 180 grader i ca. 7 minutter.
Skrell persillerøttene og del dem i to langsetter.
Forvell dem (kok opp) i lettsaltet vann i 1 minutt. Ta dem opp, tørk dem og stek dem gylne i smør med sitronskall.
Vend inn erter og la dem tine. Rør til slutt inn persille og gressløk og smak til med salt og pepper.
Skjær loffen i store terninger og stek dem gylne i smør.
Legg opp fisken på tallerkener med loffkrutonger rundt. Legg tomat på krutongene og drypp over balsamicoeddik og olivenolje.
Hell sjyen fra persillerøttene rundt fisken.
Tips: Odd Ivar Solvold bruker helst italiensk eller spansk skinke til denne retten, gjerne den aller fineste italienske skinken, San Daniele. Bruker du norsk spekeskinke må du passe på at den ikke er for salt.
Her finner du mange deilige oppskrifter på steinbit
Oppskrifter med spekeskinke ligger her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev