Santa Kristina spekeskinke med ristet brioche, fiken, chèvrekrem og valnøttvinaigrette
Fremgangsmåte
- Skjær av skorpen på brødet eller briochen og grill det lett på begge sider i en varm panne.
- Valnøttvinaigrette:
- Visp sammen eggeplommer, honning, eddik og sennep.
- Spe inn oljen dråpevis til å begynne med, så litt etter litt, mens du visper kraftig til den blir tyktflytende.
- Smak til med salt og pepper og tilsett hakkede valnøtter.
- Chèvrekrem:
- Ha chèvren i en food prosessor sammen med rømme og fløte. Kjør sammen med pulsknappen til blandingen er glatt.
- Bland urtene med litt extra virgin olivenolje, salt og pepper.
- Legg fikenskivene på briochen, deretter urtene og til slutt skinkeskivene
- Fordel nøttevinaigretten og chèvrekremen pent rundt.
Gode retter med spekemat finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Steinbit i spekeskinke med erter, persillerot og tomatkrutonger
Fremgangsmåte
Del steinbitfiletene i fire jevnstore stykker og pakk dem i skinke.
Brun dem over middels høy varme i ca 1 minutt på hver side i olje og smør. Etterstek fisken midt i ovnen på 180 grader i ca. 7 minutter.
Skrell persillerøttene og del dem i to langsetter.
Forvell dem (kok opp) i lettsaltet vann i 1 minutt. Ta dem opp, tørk dem og stek dem gylne i smør med sitronskall.
Vend inn erter og la dem tine. Rør til slutt inn persille og gressløk og smak til med salt og pepper.
Skjær loffen i store terninger og stek dem gylne i smør.
Legg opp fisken på tallerkener med loffkrutonger rundt. Legg tomat på krutongene og drypp over balsamicoeddik og olivenolje.
Hell sjyen fra persillerøttene rundt fisken.
Tips: Odd Ivar Solvold bruker helst italiensk eller spansk skinke til denne retten, gjerne den aller fineste italienske skinken, San Daniele. Bruker du norsk spekeskinke må du passe på at den ikke er for salt.
Her finner du mange deilige oppskrifter på steinbit
Oppskrifter med spekeskinke ligger her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 599.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 514.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG