- Legg trespyd i vann ca. 20 minutter.
- Skjær laksefilet i terninger på størrelse med kamskjellene (ca 3x3 cm), og træ lakseterninger og kamskjell vekselvis på spyd.
- Pensle med chiliolje og grill spydene ca. 1 minutt på alle fire sider.
- Byggris-tabbouleh:
- Kok byggris etter anvisning på pakken.
- Del tomat i to, ta ut innmaten og skjær tomatkjøttet i små terninger.
- Finhakk vårløk, persille og mynte, og ha i byggrisen sammen med tomatterningene.
- Rør inn olivenolje og saft av sitron. Smak til med salt.
- Server grillspydene på en seng av byggris-tabbouleh og gjerne med tzatziki og pitabrød ved siden av.
Tips: Chiliolje finner du i velassorterte butikker, eller du kan lage den enkelt selv ved å skrape ut frøene av en rød chili og grovhakke den. Ha chilien i en foodprosessor med litt solsikkeolje og kjør til du har en klumpefri chiliolje.
Oljen kan oppbevares i minst to uker i kjøleskap og smakene utvikler seg etterhvert.
Tips 2: Tabbouleh stammer opprinnelig fra Midtøsten hvor den lages med couscous, men den norske byggrisen er et perfekt alternativ og langt sunnere.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev