Dagens rett

Pizza på grillen

Pizza smaker aller best på grillen
Foto: (quadxeon)

Pizza smaker aller best på grillen

Den høye temperaturen gjør at du oppnår pizzaperfeksjon i bakhagen - akkurat slik som på restaurant.
14 Juli 2021 - 23:00

Pizza er retten som aldri slår feil. Det er noe magisk med kombinasjonen av nybakt brød, tomater og smeltet ost. De fleste kan lukke øynene og forestille seg en gang de hadde et stort pizzaøyeblikk. Den knasende bunnen, den søte men skarpe tomatsausen, den gylne smeltede osten. Du sukker og kjenner at du trekker på smilebåndene. Det er effekten en skikkelig god pizza har på oss. Øyeblikket har kanskje blitt forsøkt gjenskapt i hjemmet, men den konvensjonelle stekeovnen feiler alltid. Pizza er og blir best på restaurant. 

Men hva hvis jeg sier at du kan gjenskape restaurantpizzaen hjemmet Du har helt sikkert verktøyet som trengs, men har aldri tenkt at du kan bruke det til pizza. Vi snakker selvfølgelig om vår alles kjære grill. I likhet med de tradisjonelle italienske stenovnene kan grillen oppnå høyere temperaturer og er det perfekte verktøyet for å oppnå pizzaperfeksjon i bakhagen eller på verandaen. 

Her får du gode tips til grillingen

Pizzarist eller pizzasten er å foretrekke, men vi har også inkludert en fremgangsmåte uten en slik. 

Se våre andre oppskrifter på pizza

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Pizza på grillen

Pizza på grillen

Fremgangsmåte

På gassgrill:
Plasser pizzasteinen på rillene og skru på gassen til medium-høy varme. La grillen varme seg opp, med lokket lukket og steinen inni. Når grillen har blitt veldig varm, rundt 300C, dette tar ca 15 minutter, tar du av lokket og plasserer pizzadeigen, som du har strukket ut til ønsket størrelse, på pizzasteinen. Ha på pizzasaus, ost, salt, pepper (eventuelt annen ønskelig topping) og pensle kantene med olivenolje. Lukk igjen lokket, og la ventilene være åpne og stek til skorpen og osten er gyllen, 7-9 minutter. La pizzaen hvile før du topper med ferske basilikumblader.

På kullgrill: 
Her er fremgangsmåten litt annerledes. Fyr opp grilllen, varm opp kullet og pass på at det er jevnt fordelt i grillen. Når kullet gløder og det ikke er flere falmmer, plasserer du pizzasteinen i midten av grillen, ha igjen lokket og la den varme seg i ca 25 minutter, og temperaturen vil være rundt 300C. Fortsett som beskrevet ovenfor.

Uten pizzasten:
Varm opp grillen til medium-høy varme, hvis du bruker kullgrill plasserer du kullene i den ene halvdelen av grillen, med gass grill skrur du en av brennerne på den ene siden. Plasser pizzadeigen, som du har strukket til ønsket størrelse, over direkte varme til den har fått grillmerker og har blitt stiv, ca 45 sekunder. Snu deigen og la den steke i 45 sekunder til på den andre siden. Skli den så over på den kaldere siden av grillen og topp med pizzasaus, ost og evt annen ønsket topping. Ha lokket over og stek i 3-4 minutter før du roterer pizzaen 180 grader og lar den steke i 3-5 minutter til skorpen er gyllen og osten er smeltet. La pizzaen hvile og topp med ferske basilikumblader.

Her finner du oppskrift på pizzadeig

Verdens enkleste og deiligste pizzasaus finner du her

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her