På gassgrill:
Plasser pizzasteinen på rillene og skru på gassen til medium-høy varme. La grillen varme seg opp, med lokket lukket og steinen inni. Når grillen har blitt veldig varm, rundt 300C, dette tar ca 15 minutter, tar du av lokket og plasserer pizzadeigen, som du har strukket ut til ønsket størrelse, på pizzasteinen. Ha på pizzasaus, ost, salt, pepper (eventuelt annen ønskelig topping) og pensle kantene med olivenolje. Lukk igjen lokket, og la ventilene være åpne og stek til skorpen og osten er gyllen, 7-9 minutter. La pizzaen hvile før du topper med ferske basilikumblader.
På kullgrill:
Her er fremgangsmåten litt annerledes. Fyr opp grilllen, varm opp kullet og pass på at det er jevnt fordelt i grillen. Når kullet gløder og det ikke er flere falmmer, plasserer du pizzasteinen i midten av grillen, ha igjen lokket og la den varme seg i ca 25 minutter, og temperaturen vil være rundt 300C. Fortsett som beskrevet ovenfor.
Uten pizzasten:
Varm opp grillen til medium-høy varme, hvis du bruker kullgrill plasserer du kullene i den ene halvdelen av grillen, med gass grill skrur du en av brennerne på den ene siden. Plasser pizzadeigen, som du har strukket til ønsket størrelse, over direkte varme til den har fått grillmerker og har blitt stiv, ca 45 sekunder. Snu deigen og la den steke i 45 sekunder til på den andre siden. Skli den så over på den kaldere siden av grillen og topp med pizzasaus, ost og evt annen ønsket topping. Ha lokket over og stek i 3-4 minutter før du roterer pizzaen 180 grader og lar den steke i 3-5 minutter til skorpen er gyllen og osten er smeltet. La pizzaen hvile og topp med ferske basilikumblader.
Her finner du oppskrift på pizzadeig
Verdens enkleste og deiligste pizzasaus finner du her
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig