Mange kvier seg for å lage lammestek, av frykt for at kjøttet ikke skal blir perfekt stekt, enn si for tørt. Men denne oppskriften på en skikkelig grytestek gir en søndagmiddag du sent vil glemme. For den kan knapt bli mislykket. Ikke tar den veldig lang tid heller.
Oppskriften ser kanskje lang og uoverkommelig ut, men bekymre deg ikke. Matlagingen kommer til å gå som en lek.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Lammestek i gryte med rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
- Varm ovnen til 200 grader.
- Rens hvitløken, og del hvert fedd i to på langs. Lag små fine snitt i kjøttet, og stikk halvparten av hvitløken i kjøttet.
- Rens vårløken og skjær den i 2-3 cm store biter. Varm oljen godt i en jerngryte, tilsett vårløken og fres den gyllen.
- Rens rotgrønnsakene og potetene, skjær alt i grove terninger og tilsett sammen med resten av hvitløken. Fres alt lett i oljen.
- Tilsett halvparten av rødvinen og legg i kjøttet. Legg på lokk og sett gryten i allerede oppvarmet ovn.
- La retten stå i ovnen i ca. 45 minutter. Med jevne mellomrom kan du med fordel lette på lokket, øse og helle sjy over kjøttet for å holde det saftig.
- Bland så honning og soyasaus, og ha dette over kjøttet.
- Sett gryten tilbake i ovnen, nå uten lokk i ca. 45 minutter til. Hell fremdeles sjy over kjøttet med jevne mellomrom.
- Ta en liten smak av kjøttet for å kontrollere at det har kokt lenge nok.
- Ta så kjøttet ut av gryta ca. 10-15 minutter før servering. Ta ut grønnsakene også og hold dem varme mens du lager sausen.
- Sett gryta på en kokeplate, rør inn melet i sjyen og kok opp, tilsett resten av vinen og kraften/buljongen. La det hele få et oppkok, smak til med salt og pepper.
- Skjær kjøttet i fine skiver, og legg det opp på serveringsfat med grønnsakene i bunnen og litt saus over.
- Server resten av sausen i en skål ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG