- Varm ovnen til 200 grader.
- Rens hvitløken, og del hvert fedd i to på langs. Lag små fine snitt i kjøttet, og stikk halvparten av hvitløken i kjøttet.
- Rens vårløken og skjær den i 2-3 cm store biter. Varm oljen godt i en jerngryte, tilsett vårløken og fres den gyllen.
- Rens rotgrønnsakene og potetene, skjær alt i grove terninger og tilsett sammen med resten av hvitløken. Fres alt lett i oljen.
- Tilsett halvparten av rødvinen og legg i kjøttet. Legg på lokk og sett gryten i allerede oppvarmet ovn.
- La retten stå i ovnen i ca. 45 minutter. Med jevne mellomrom kan du med fordel lette på lokket, øse og helle sjy over kjøttet for å holde det saftig.
- Bland så honning og soyasaus, og ha dette over kjøttet.
- Sett gryten tilbake i ovnen, nå uten lokk i ca. 45 minutter til. Hell fremdeles sjy over kjøttet med jevne mellomrom.
- Ta en liten smak av kjøttet for å kontrollere at det har kokt lenge nok.
- Ta så kjøttet ut av gryta ca. 10-15 minutter før servering. Ta ut grønnsakene også og hold dem varme mens du lager sausen.
- Sett gryta på en kokeplate, rør inn melet i sjyen og kok opp, tilsett resten av vinen og kraften/buljongen. La det hele få et oppkok, smak til med salt og pepper.
- Skjær kjøttet i fine skiver, og legg det opp på serveringsfat med grønnsakene i bunnen og litt saus over.
- Server resten av sausen i en skål ved siden av.