Dagens rett

Gresskarravioli

Lag ravioli slik en italiensk mamma gjør det

Lag ravioli slik en italiensk mamma gjør det

Hjemmelaget ravioli er enklere enn du kanskje tror. Denne supre oppskriften er signert Adriana Salsis som kan sin pasta.
Aase E. Jacobsen
17 April 2021 - 00:02

Det heter seg at det er på grunn av maten at italienske menn venter lengst mulig med å flytte hjemmefra. Nå vet jeg ikke om det er tilfellet for Adriana Salsis’ avkom, men hun har helt klart et veldig godt lag med ravioli.

Og hvis du får slik pasta hver dag, er det lett å forstå, og ikke minst siden vi vet at pasta bare er en av flere retter i et klassisk italiensk måltid. Det består av antipasti, primo, secondo og dolce.

Hos oss nøyer vi oss gjerne med primo som er pastaretten alene – noe som ikke er god latin i Italia. En god pastarett skal fylle opp før secondo - hovedretten - hvor mer kostbare proteinkilder inngår, som kjøtt og fisk. Denne herlige raviolien er fylt med gresskar, mandelmakroner (!), ricotta og mostarda som er innkokt frukt tilsmakt med sennep.

Se våre andre oppskrifter på ravioli

Du kan kjøpe mostarda i velassorterte delikatessebutikker, lage den selv eller jukse litt ved å blande 1 ts Colemans sennepspulver med 2 ts kvede- eller plommesyltetøy.

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Adriana Salsis’ gresskarravioli

Adriana Salsis’ gresskarravioli

Fremgangsmåte

  1. Fyllet:
    Skjær gresskaret i store biter, fjern skall og frø, damp over middels varme med lite vann i kjelen i omtrent en halvtime til bitene er myke. Alternativt kan du steke gresskaret i ovnen ved 180°C i en halvtime. 
  2. Når gresskaret er ferdig, mos den i en bolle, tilsett en stor håndfull med Parmigiano Reggiano, egg, salt, knuste amaretti, mostarda, muskatnøtt og ricottaost. Bland godt til en jevn masse.
  3. Smak til med salt om nødvendig. 
  4. Pastadeig:
    Bland sammen meltypene, lag en grop og tilsett eggene, en klype salt og litt vann om nødvendig. Begynn å vispe sammen ingrediensene med en gaffel, så gradvis bland inn melet med hendene. Form deigen til en ball. Smør litt olje på overflaten for å unngå at den tørker ut. 
  5. Ta en bit av pastaen, kjør den gjennom en pastamaskin. Begynn med den tykkeste innstillingen, og gjør pastaen gradvis tynnere. 
  6. Ravioli:
    Legg en stripe med pasta på et bord med mel. Fordel fyllet ved hjelp av en teskje utover pastaen, og se til at det er nok plass mellom fyll slik at du får lukket raviolien. Legg en stripe til med pasta på toppen, og press lett med fingeren rundt fyllet for å presse ut all luft, deretter lukker du den godt. Kutt opp med et riflet kuttehjul for den typiske ravioliformen. 
  7. Kok ravioliene i kokende, saltet vann i cirka tre minutter. I mellomtiden smelter du to spiseskjeer smør. 
  8. Hell vannet av pastaen, drypp smeltet smør og masse Parmigiano Reggiano over. 

Alt du trenger å vite om pasta

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Parmigiano Reggiano

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forbered påskehelgens beste forrett nå
Dagens rett

Forbered påskehelgens beste forrett nå

Gravet ytrefilet av rein smaker fantastisk med dette tilbehøret. Start forberedelsene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her