Nakkekoteletter på grillspyd, tenker du kanskje? Har du ikke prøvd det før, er tiden absolutt inne. Det er både mørt og saftig kjøtt som ikke behøver å marineres. Men som med alt annet grillkjøtt bidrar marinering med ekstra smak.
Les mer om marinering av kjøtt
Dessuten har vi valgt en urt som ikke er like vanlig over alt i landet, nemlig salvie, men den gir en fantastisk god smak til de fleste kjøttretter. Men er spesielt god sammen med svinekjøtt.
Flere grilltips og -oppskrifter finner du her
Skaff deg dagens rett som e-post
Grillspyd med nakkekotelett og ananas
Fremgangsmåte
- Skjær beinet av nakkekotelettene og del kjøttet i 2x2 cm store biter. Dryss over salt og pepper.
- Skjær skallet av ananasen med en kniv, skjær den i to og fjern kjernen. Del ananasen i like store biter som kjøttet.
- Tre på grillspydene kjøtt, ananas og salvie - ca 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd!
- Grill spydene på sterk varme ca 3-4 minutter på hver side.
- Bruk gjerne ferdigmarinerte nakkekoteletter, eller lag en marinade selv .
Server gjerne med en god potetsalat , en frisk grønn salat og hvorfor ikke noen gode grillsauser .
Tips: Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge i vann i en halvtime først, slik at de ikke tar fyr eller blir altfor svidd.
Her finner du mange oppskrifter med grilling av svinekjøtt
Se alle de gode grilltipsene her
Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG