Dagens rett

Gratinert capresesalat

Slik har du kanskje ikke laget denne salaten før?

Slik har du kanskje ikke laget denne salaten før?

Caprese-salat smaker fortreffelig i stekt utgave. Du trenger bare litt godt brød til.
18 April 2023 - 23:00

Har du gode råvarer, blir det godt. Og capresesalaten som bare består av fire elementer som er mikset sammen, mozzarella, tomater, basilikum og olivenolje, er et godt eksempel på noe som kan smake helt forferdelig og helt fantastisk. Og alt bestemmes av råvarenes kvalitet.

Nå midt mellom sesonger, hvor tomatene ikke har fått den solmodne smaken, er denne vrien på capresesalaten kanskje den beste. Og når du gratinerer den klassiske capresesalaten, blir den omtrent som en pizza margherita - men uten bunnen. Den får du ved å servere godt brød ved siden, og glem for all del ikke den ekstra gode olivenoljen.  

En kald capresesalat er best med den fetere bøffelmozzarellaen, men når du gratinerer retten, er kumelksmozzarella, som er mindre vannholdig, bedre.

Her finner du mange flere deilige salater

Gratinert capresesalat

Gratinert capresesalat

Fremgangsmåte

  1. Vask og skjær tomatene i skiver.
  2. Tørk av mozzarellaen på tørketpapir og skjær i skiver.
  3. Legg tomater og mozzarella lagvis i en ildfast form.
  4. rovhakk 4 basilikumblader og dryss over.
  5. Gjenta med sitronskall og sitronsaft samt salt og pepper. 
  6. Stek i ovnen ved 225 grader i 10 minutter til osten er blitt gyllen. 
  7. Drypp over oljen, legg på resten av basilikumen.
  8. Server sammen med godt brød og gjerne god spekeskinke eller spekepølse.

Tips: For ekstra smak kan du hakke opp to ansjosfileter og drysse over før du setter inn formen.

Her finner du mange flere deilige salater

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her